Witchcat's News- and Shit blog

zondag 25 maart 2007

Zondebokken

Het zou mij eerlijk gezegd weinig kunnen schelen of het Nederlands elftal nu wel of niet de eindronde van het EK haalt, maar het al door meerdere mensen gesignaleerde gebrek aan zelfkritiek van Margootje begint zo langzamerhand wel potsierlijke vormen aan te nemen.

Nu moet een aantal basisspelers ineens uit de Nationale AJAX2-selectie, terwijl die basisspelers naar ik aanneem toch ook geselecteerd zijn op basis van de door Margootje zelf vastgestelde "voetbalkwaliteiten". Kennelijk zijn die voetbalkwaliteiten in zijn ogen bij deze spelers dus in 1 dag verdwenen..... Ik ben maar een stuurman aan de wal, maar ik meen toch wel degelijk geconstateerd te hebben dat ook meerdere (ex)Ajaxieten niet voldeden aan de vereiste voetbal kwaliteiten. Als Margootje een kerel was geweest dan had hij TIJDENS de wedstrijd in moeten grijpen en niet een dag later uitsluitend de slechtspelende niet-AJAXieten Jaliens en Landzaat als zondebokken moeten aanwijzen.

Overigens, heeft u ook zo genoten van de prachtige wijze waarop Dirk Kuyt warmloopt.

zondag 18 maart 2007

Genen

Ik kan het met alle macht ontkennen maar deze foto - waarop ik samen met mijn neef F. door de straten van Emmen slenter - bewijst ijzersterk dat de genen van opa M. hun werk meer dan voortreffelijk hebben gedaan......

vrijdag 9 maart 2007

Niveau

In het kader van ons intranet hebben we een rubriek "vraag en aanbod"
Uit onderstaande advertentie blijkt dat het niveau van de ambtenaar ook niet meer is wat het geweest is....

"Ik heb nog 14 zegels van de C1000 over voor de concerten van Toppers. Voor 10 ongebruikte postzegels doe ik ze weg."


donderdag 8 maart 2007

Verderfelijk erfgoed

De hele Noordzeekust van Denemarken is bezaaid met souvenirs uit één van de donkere perioden van de wereldgeschiedenis. Ik doel natuurlijk op de vele Duitse bunkers, beter gezegd de restanten daarvan, die je onmogelijk kunt ontlopen wanneer je de stranden
betreedt.
Ik heb volstrekt niets met oorlog-verheerlijking en zeker niet wanneer die zijn gevoerd door fascistische lieden zoals de nazi's, maar iedere keer als ik in Denemarken kom raak op de een of ander manier weer gefascineerd door dit verderfelijk betonnen erfgoed. En dan met name op de manier waarop de natuurkrachten in de loop der jaren hun sloopwerk verrichten.
Er hebben er langs de hele westkust enkele honderden gestaan, maar daar zijn er nu nog maar enkele tientallen - veelal gedeeltelijk - van over. Het mag raar klinken maar de natuur slaagt erin bij zijn sloopwerk kunstzinnig te werk te gaan getuige bijgaande foto's.

Het Redelijk Alternatief

Verkiezingsanalyse: Je kunt het erg vinden of niet, de teloorgang van D'66, maar het geeft eens temeer aan dat met het onafwendbare einde van die partij, iedere redelijkheid in dit land verdwenen is. Die constatering heeft niets van doen met de opkomst van de SP maar alles met de fascitische onderbuikgevoelens van volksmenner Geert Wilders.

zondag 4 maart 2007

Vejret

Hoewel de weervoorspelling veel onheil in het vooruitzicht stelde, is ons weekje Denemarken zonder problemen verlopen. Ja, het was winter en er lag sneeuw. Maar met z'n dikte van gemiddeld 7 centimeter was het alleen maar een mooie versiering van het duinlandschap.
Twintig kilometer noordelijker was de situatie drastisch anders. Manshoge sneeuwduinen en dientengevolge onbegaanbare wegen maakten het gewone leven in noordelijk Jutland gedurende drie dagen onmogelijk. De tv in ons gerieflijk "optrekje" bracht al het winternieuws zo uitvoerig en breedvoerig in beeld dat het als buitenstaander volstrekt onmogelijk was om het te missen.
We hebben het dan ook niet gemist!

Het zal duidelijk zijn dat we niet voor de tv naar Denemarken gaan, maar voor de combinatie van vrij begaanbare duinen, zee, lege stranden en weldadige rust. Net als de vorige keren, zijn we daarin niet teleurgesteld. Ook nu had de zee een verrassing in petto. Dit keer geen storm maar overdadige hoeveelheden schuim. In combinatie met het schitterde zonnige weer zorgde het zeesop dan ook voor wonderlijke kleuren op het strand. Wat zal de volgende keer voor bijzonders brengen?

Dus: "Denemarken see you next time...!"