Witchcat's News- and Shit blog

maandag 30 april 2007

Hup "It Hearrenfean"

De voetbalcompetitie kan nòg leuker worden als Heerenveen die omhooggevallen schoffies uit Amsterdam uitschakelen voor de resterende plaats voor de Champions League .....

dinsdag 24 april 2007

Dit is ook lente

Tijdens mijn dagelijkse boswandeling met Witchy kwam ik dit dode vogeltje tegen. Hoelang en waarom zij/hij de geest gegeven heeft weet ik uiteraard niet. Evenmin heb ik enig idee wat het uiteindelijk had moeten worden. Ik gok op een jonge specht maar ik kan er volledig naast zitten. Ik kon het niet nalaten dit trieste beeld op de gevoelige plaat vast te leggen. De lente mag dan de tijd van het jonge nieuwe leven zijn, feit is dat minder dan vijftig procent van al dat nieuwe leven niet eens de herfst haalt. Dit vogeltje staat dan ook model voor de keerzijde van de lente, namelijk dat het leven voor veel vogels héél kort kan zijn.

P.S. Uit deze plotselinge opwelling van dierenliefde mag de lezer niet afleiden dat uw scribent enige sympathie koestert voor de Dierenpartij van Marian Thieme.

maandag 16 april 2007

Reunie

Niks meer te vertellen

Album: Skik (1995)

he! hoe is 't met joe dan
wat he'k joe lang nie zien ja
en, wat doe'j hier dan
tja, ieder giet zien weg
ik mus lest nog an joe denken
wat giet de tied toch snel
ik liek wel 'n old wief zo
maar ik meen 't wel
je ben ok zo veranderd
ik ken joe haost niet terug

maar ik heb joe niks meer te vertellen
ik heb joe niks meer te melden
op 'n bepaald moment dan is 't echt veurbij
ik heb joe niks meer te vertellen
ik heb joe niks meer te melden
zo opiens begun ie overnij

zo! be'j al trouwd jong
da wus ik helemaol nie
en, he'j al kinder
nee nee, dus dat nog nie
ja moe'j nou toch nagaon
hoe lang is 't nou al leden
da'k joe veur 't lest zien heb
joost mag 't weten
je ben ok zo veranderd
ik ken joe haost nie terug

zo, 'k loop even verder
want ik moet nog even wat doen
ja, we moeten wat afspreken
ik bel joe binnenkort
ik ben ok zo veranderd
ik ken mezolf haost nie terug

maandag 9 april 2007

Verneukt

Ik ben een zoetekauw als het om broodbeleg gaat. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat ik mij tijdens de Paasboodschappen liet verlijden om een pakje "De Ruijter Bosvruchtenhagel" aan te schaffen. De Paasdagen staan immers bekend als een feest dus daar hoort feestbeleg bij. De verpakking liet op de voorzijde uitdrukkelijk weten dat de bosvruchtenhagel is bereid met bosvruchtensap dus het moest wel lekker zijn.
Bij het Paasontbijt bestrooide ik mijn van roomboter voorziene witte boterham rijkelijk met de bosvruchtenhagel. Vol verwachting nam ik een hap. Dat viel zwaar tegen. Het smaakte niet naar bosvruchten, eigenlijk smaakte het nergens naar. De verklaring hiervoor was gauw gevonden op de zijkant van het pakje. Er zit namelijk helemaal geen bosvruchtensap in!
Nee, er is gebruik gemaakt van 0,35% frambozensap en 0,16% aardbeiensap. Nog afgezien van de belachelijke geringe hoeveelheid (vier druppeltjes?) is er dus geen bosvrucht te vinden in deze Bosvruchtenhagel.
Conclusie: Wederom heb ik mij laten verneuken door de commercie en dat nog wel op een Christelijke feestdag.

zondag 8 april 2007

Waanideeën

Aantal rijksambtenaren toch toegenomen

Het aantal rijksambtenaren is vorig jaar gestegen. Dat blijkt uit een concept van het Sociaal Jaarverslag van het Rijk. Ook hebben ministeries meer extern personeel ingehuurd. Het vorige kabinet wilde dit juist terugdringen. Volgens het concept zijn er in 2006 4000 ambtenaren bijgekomen, een stijging van zo'n 3,5 procent. Daarmee is het aantal ambtenaren terug op het niveau van voor 2004. (bron Nu.nl)

Er wordt al jaren geprobeerd om het aantal rijksambtenaren structureel fors te verminderen. Ook Balkenende IV zegt dapper het ambtenarenkorps met 750.000 ambtenaren te willen verminderen. Maar ook dat zal niet lukken zolang diezelfde politiek regeert en reageert op basis van het principe "Slechts de waan van de dag telt". Dit principe leidt ertoe dat al die ambtenaren hun kostbare tijd zitten te voldoen met futiliteiten in plaats van dat zij hun kostbare tijd besteden aan de werkelijke problemen.

zaterdag 7 april 2007

Update

Microsoft dicht nog vier lekken in Windows

"Microsoft dicht op de maandelijkse patchdag, aanstaande dinsdag, onder meer vier lekken. Deze week bracht het bedrijf al haastig een andere update uit, waarmee zeven kwetsbaarheden werden verholpen."

Dit soort berichten tref je vrijwel wekelijks aan in de media. Ook vandaag was het weer raak. Het is verworden tot een vanzelfsprekendheid. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Microsoft hier iedere keer mee wegkomt. Wanneer iedere andere producent van welk product dan ook, iedere week zijn product zou terugroepen voor een update (eufemisme voor een software blunder) zou die allang failliet zijn geweest. Overigens wat te denken van de medewerkers van die producenten. Ook zij zouden m.i. ook hun biezen kunnen pakken. Immers wanneer ik het zou presteren iedere week een blunder van jewelste te produceren, dan mag ik toch aannemen dat mijn werkgever daar op enig moment genoeg van zal hebben en mij zal ontslaan wegens disfunctioneren. Maar kennelijk werkt dat bij Microsoft net wat anders.

Nordic walking

(Klik voor vergroting)
Ik moet bekennen dat ik zo af en toe ook tot garde van de Nordic walkers behoor. En ook ik vind het niet altijd even charmant. Wellicht daarom moest ik hartelijk lachen toen ik vanochtend De Volkskrant opsloeg en deze cartoon van Sigmond tegenkwam.