Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 8 juni 2007

Substantieel

Op de G8-top donderdag in het Duitse Heiligendamm is overeenkomst bereikt over het klimaatbeleid. De zeven rijkste industrielanden en Rusland besloten dat de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd "substantieel" minder moet.

Sommigen noemen het een doorbraak, maar in werkelijkheid is het een drama voor hen die na ons komen. Daar komt nog bij dat hier slechts om acht landen gaat. Volgens mij zijn er nog enkele tientallen meer. Wat bijvoorbeeld te denken van China en India....
Maar ok, er is sprake van substantile vooruitgang dus wat zeur ik eigenlijk. Immers het gemoed van de heren politici is meer dan substantieel gesust. En daar ging het toch feitelijk om......
Welterusten Meneer de President!

maandag 4 juni 2007

Goedgelovig of naef

Zomaar een krantenbericht. Commentaar overbodig dunkt mij.

De officier van justitie eiste vijf jaar gevangenisstraf tegen de Chinees. De rechtbank had de man eerder onder voorwaarden vrijgelaten, omdat het onderzoek in de zaak lang ging duren. De verdachte verdween en meldde zich maandag niet voor de strafzaak. De officier van justitie noemde dit respectloos tegenover de rechterlijke macht.

zaterdag 2 juni 2007

Verbijsterend

CDA politcus Joop Atsma heeft vrijdag met verbijstering zitten kijken naar de BNN Donorshow.

"Ook nu deze in scne gezet blijkt te zijn, blijft het CDA-Tweede Kamerlid spreken van een "smakeloze show". Vooral de manier waarop kandidaten werden afgeserveerd trof Atsma. "Je zal het maar te horen krijgen als 50-plusser.".
"Ik vind dat het niet bijdraagt aan de problematiek. Jammer. Het is een gemiste kans van BNN om niet nader op de problemen in te gaan. Ik heb bijvoorbeeld geen medicus aan het woord gehoord.",
aldus Joop Atsma.

Ik ben verbijsterend over de wijze waarop de politiek in het algemeen en in dit geval Joop Atsma in het bijzonder, meent te moeten reageren op de actie van BNN.
Je moet wel een geweldige plaat BETON voor je kop hebben om te zeggen dat er sprake is van een gemiste kans doordat er geen medicus in de uitzending aan het woord geweest is. Het is de politiek in het algemeen die in de donorkwestie een kans heeft laten laten liggen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat wij in ons land geen verplicht donorschap kennen. Dt is het enige verbijsterende aan deze hele kwestie.