Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 26 juli 2007

Leugens

Een leugentje om bestwil moet volgens veel mensen kunnen. Ook ik bezondig mij daar weleens aan. Iets anders is het als je tegen je baas zegt dat je naar een vergadering gaat in Assen, maar al winkelend wordt gespot in Groningen. Op dergelijk gedrag moet een sanctie staan. Geen discussie mogelijk. Maar ontslag, nadat je al beboet bent notabene, gaat wel ver.
Als dat de werkelijke reden is, dan hadden er inmiddels al veel mensen thuis moeten zitten.....
Nee, het wegzenden van "de Spicht" heeft alles te maken met de commerciële belangen van de Rabobank. Die mogen niet worden geschaad. Vanwege de alsmaar groeiende grote psychologische druk van alle kanten om op te stappen heeft men na rijp beraad toch maar besloten om "de eer" aan zich zelf te houden.
Begrijp me goed, ik vind het goed dat er in gegrepen is, maar ik heb mijn twijfels over de werkelijke beweegredenen van de Rabobank.

"Hij die zonder zonde is,"werpe de eerste spuit"

donderdag 5 juli 2007

Zes maand werk.......

- PERSBERICHT -

Unieke samenwerking Center Parcs en Studio 100/Plopsa

KABOUTER PLOP OPENT THEMAPARK IN NEDERLAND


Coevorden, 5 juli 2007 - Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, bouwt in samenwerking met Center Parcs een Plopsa-park in Nederland. Het nieuwe themapark wordt gevestigd naast Center Parcs De Huttenheugte, nabij Coevorden. Het is het eerste Plopsa-park dat Studio 100 in Nederland gaat realiseren. Er bestaan al drie succesvolle Belgische Plopsa-parken in De Panne, Hasselt en Coo.

De Studio 100-figuren zijn ook in Nederland zeer bekend en de drie Belgische Plopsa-parken trekken dan ook een groot aantal Nederlandse bezoekers. Om die redenen was Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, sinds twee jaar op zoek naar een geschikte locatie voor een Plopsa-park in Nederland. Er werden diepgaande gesprekken gevoerd met circa 35 verschillende partijen waarvan er uiteindelijk twee overbleven: Center Parcs en Ahoy in Rotterdam. De gesprekken met Rotterdam over de vestiging van een Plopsa-park aldaar zijn nog niet afgerond. Indien deze gesprekken tot een positief resultaat leiden, wordt wellicht rond 2010 een tweede Nederlands Plopsa-park naast Ahoy gebouwd.

Center Parcs

In een eerste fase gaat Plopsa een samenwerking aan met Center Parcs De Huttenheugte in Coevorden om daar een Plopsa-park te vestigen. Aan dit besluit liggen de volgende redenen ten grondslag:

  • De Huttenheugte is één van de Center Parcs ‘Family’ parken, waarin alles is gericht op families met kinderen. Daarmee sluit De Huttenheugte perfect aan op het nieuwe themapark van Plopsa, waar ook alles is gericht op een dagje uit voor de hele familie. Zo versterken beide proposities elkaar. In De Huttenheugte verblijven jaarlijks zo’n 300.000 gasten.
  • Center Parcs De Huttenheugte ligt in Noord-Nederland, ver weg van de andere Plopsa-parken, waardoor een goede geografische spreiding wordt bewerkstelligd.
  • Binnen een straal van 1 uur rijden rond Coevorden wonen 4 miljoen mensen. Samen met de 300.000 gasten van Center Parcs per jaar biedt dat een uitstekend bezoekerspotentieel.
  • Center Parcs en Plopsa zijn beide sterke merken die kwaliteit hoog in het vaandel dragen.
  • De gemeente Coevorden en de provincie Drenthe hebben zich beide zeer hard gemaakt voor de komst van het Plopsa-park.

Overdekt themapark

Naast Center Parcs De Huttenheugte wordt een overdekt themapark gebouwd met een oppervlakte van 15.000m² waarvan 10.000m² overdekt en 5.000m² in de openlucht. Het park wordt gethematiseerd rond de Studio 100-figuren Kabouter Plop, Samson & Gert, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy en het Huis van Anubis. Deze figuren krijgen elk een eigen zone met leuke attracties die geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dagelijks vindt er een show plaats met een Studio 100-figuur.
Het indoorpark zal 3.500 bezoekers tegelijkertijd kunnen ontvangen. Op jaarbasis verwacht de directie 300.000 bezoekers. Het park biedt minimaal 50 mensen werk. Met de bouw van het themapark is een investering van vijftien miljoen euro gemoeid. Het is het streven om in januari 2008 met de bouw te beginnen. Naar verwachting kan het park dan rond Kerstmis 2008 worden geopend.

Over Studio 100

Studio 100 werd opgericht in 1996 door de makers van de populaire serie Samson & Gert. Intussen is het productiehuis uitgegroeid tot een media- en entertainmentbedrijf dat televisie produceert, maar ook actief is in o.a. theater, bioscoop en de pretparkensector. Behalve Samson & Gert lanceerde Studio 100 de populaire series Kabouter Plop, Wizzy & Woppy, Big & Betsy, Piet Piraat, Bumba, Mega Mindy en Het Huis Anubis evenals de bekende meidengroep K3.

Over Plopsa
Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat in België 3 parken uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo. Deze parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. De 3 parken ontvingen vorig jaar 1.250.000 bezoekers.

Over Center Parcs

Al bijna veertig jaar is Center Parcs onbetwist marktleider op het gebied van korte vakanties. Als koploper in de recreatiebranche investeert het bedrijf voortdurend in vernieuwing om elk jaar een aanbod te bieden dat perfect aansluit op de wensen van haar gasten. Center Parcs exploiteert 16 topparken, waarvan 8 in Nederland, 2 in Frankrijk, 4 in Duitsland en 2 in België. De parken van Center Parcs worden jaarlijks door ruim 3 miljoen gasten bezocht.

Meer informatie over de Plopsa-parken vindt u op www.plopsa.be

Meer informatie over Center Parcs vindt u op www.centerparcs.com