Witchcat's News- and Shit blog

maandag 17 november 2008

Verboden te roken

Ik behoor als voormalig roker niet tot de groep fanatieke niet-rokers die streven naar een algeheel rookverbod, maar de wijze waarop de overheid het door haar opgelegde rookverbod in de horeca meent te moeten handhaven is een, of beter gezegd, het schoolvoorbeeld van het deficit van de Nederlandse gedoogcultuur.
Als overheid stel je een wet vast om te handhaven, niet om op voorhand de hand ermee te lichten. Het is dezelfde mentaliteit die ervoor gezorgd heeft dat een deel van de huidige jeugd niet in de huidige maatschappij kan “aarden”, omdat ze nooit geleerd is dat een NEE ook een NEE is.
Het is dezelfde overheid die nu steen en been klaagt over het ongepast gedrag van een deel van de horeca. Het wordt tijd dat de overheid en met haar de politiek, daadwerkelijk werk maakt van de handhaving van wetsregels .
Het mag misschien allemaal vreemd klinken uit de mond van een oud PSP-er maar soms komt het verstand met de jaren. Rechtschapenheid is ten slotte niet uitsluitend voorbehouden aan JOVD-ers en ander rechts-politiek gespuis.

0 reacties:

Een reactie plaatsen<< Startpagina