Witchcat's News- and Shit blog

zondag 13 januari 2008

Triest

Citaten van de minister van Defensie n.a.v. de dood van twee Nederlandse militairen in Uruzgan:

a. "De dood van de twee sterkt ons in ons goede werk'"
b.
"Het is extra schokkend omdat er twee militairen tegelijk sneuvelden"


Als ik tot de nabestaanden zou behoren dan zou ik ........

Nee, laat ik maar niets zeggen en me van commentaar onthouden.

vrijdag 4 januari 2008

T'is mooi geweestAan alles komt een eind dus ook aan het leven van één van de naamgevers van dit weblog te weten de Duitse herder Witchy. Na een leven van ruim 12 1/2 jaar hebben wij vandaag het besluit genomen om Witchy een humane dood te gunnen. Het was haar zo langzamerhand niet meer gegund om een echte Duitse herder te zijn. De achterhand liet het ondanks pijnstillers en anabole steroïde injecties steeds meer afweten waardoor haar de levenslust werd ontnomen.

Het doet altijd pijn om een dier te moeten laten inslapen maar we denken met dankbaarheid terug aan al die fijne uren die we met z'n allen (Caatje, de poes incluis) samen hebben doorgebracht.
Nu is het mooi geweest en kan het hoofstuk Witchy van Huize Zevengezicht afgesloten worden en kan ze gaan genieten van haar welverdiende rust.......
Als afsluiting leek het ons gepast om een passage uit het dagboek van Witchy - waarin zij haar komst naar Drenthe verwoord - te publiceren.

w.g. De familie Witchcat

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Dagboek van een herdershond

Pa en ma Witchcat zijn voor mij - Witchy dus - niet mijn oorspronkelijke baas en bazin.
Als Witchy van Huize Zevengezicht heb ik namelijk mee aan de wieg gestaan van de Duitse herderkennel genaamd "Von Sascibel Haus" van fokster Margaret de Leeuw uit de provincie Zeeland. In die hoedanigheid heb ik voor maar liefst 27 nieuwe sascibelletjes gezorgd.
Dat lijkt simpel. Loops...., een mooie kerel erbij.... en klaar is Kees.... Nou, mooi niet.
Als raszuivere Duitse herderteef mag je namelijk niet zomaar aan kinderen beginnen. Je moet je eerst bewijzen. Enerzijds door uiterlijke schoonheid en anderzijds door te laten zien dat je niet te beroerd bent om te werken. Wat dat eerste betreft mag ik met gepaste trots zeggen dat ik in 1996 achtereenvolgens uitgeroepen ben tot de beste kynologische Duitse herder van Zeeland en zesde VDH hond van Nederland. En dat ik niet te beroerd ben om te werken mag blijken uit het feit dat ik in het bezit ben van de diploma's UV, VZH en IPO 1. Dit alles bij elkaar zorgde er voor dat ik als fokteef werd ingedeeld in keurklasse 1 met als indirect gevolg 27 mooie en kerngezonde pups.

Maar aan alles komt een eind. Je kunt je tenslotte niet oneindig inzetten voor de verbetering van de Duitse Herder populatie. Ook ik heb recht op een wel verdiend pensioen. Margaret was het daar volledig mee eens zodat ik nu samen met mijn poezenzus Caatje aan het "Drentenieren" ben in Emmen. En ik kan je verzekeren dat bevalt ons beiden hartstikke goed.

w.g. WITCHY