Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 28 maart 2008

Wassen en watergolven

Of DE FILM nu mee of tegenvalt doet er eigenlijk niet echt toe. Het is en blijft de visie van een ontspoorde politicus. Met een verderfelijke visie die al enige tijd genoegzaam bekend is. Een visie gegoten in een PVV-propaganda filmpje, waaruit overduidelijk blijkt dat Geert Wilders - gezien het knip- en plakwerk - is blijven steken op kleuterschool-niveau. Maar dat wisten we eigenlijk al, met andere woorden:

Hetzelfde recept als de vorige keren kapper
:

"Wassen en watergolven....."

vrijdag 21 maart 2008

Karfreitag

Het fijne van Goede Vrijdag is het gegeven dat het een essentiŽle bijdrage levert aan een lang Paasweekend. Het nadeel van deze dag is dat het de vrije dag is voor de oosterburen. Karfreitag betekent in Duitsland namelijk dat werkelijk iedereen vrij is, dus inclusief winkelpersoneel. Met andere woorden alle winkels zijn gesloten.
Met als onvermijdelijk gevolg dat hordes - van een Duits kenteken voorziene - auto's het centrum van Emmen overspoelen die het verkeer vervolgens volkomen doen vastlopen.
Boodschappen doen op deze dag is dus een regelrechte ramp en een bron van grote irritatie bij menige Emmenaar. Zo ook voor mij. Daarom schrijf ik het maar van me af.

donderdag 20 maart 2008

De humane dood

Wij "Ollanders" hebben nogal eens de neiging om BelgiŽ als een achterlijk landje neer te zetten. Maar gezien de wijze waarop Hugo Claus zijn dood geregisseerd heeft, blijkt toch maar weer dat de Belgen met betrekking tot euthanasie verder (d.w.z. humaner) zijn dan wij.

Humor

Ik heb 3 kippen en 2 iPods. De kippen doen het altijd.....

woensdag 19 maart 2008

W.F. Hermans en G. van het Reve

Een groot lezer ben ik nooit geweest, muziek heeft altijd meer mijn voorkeur gehad. Toch is er een schrijver geweest die mij altijd zeer geboeid heeft: Willem Frederik Hermans.
Zijn "subtiele" sarcastische schrijfstijl, zoals bijvoorbeeld in "Mandarijnen op zwavelzuur" en in "Ik heb altijd gelijk", vind ik prachtig. Ik heb vrijwel alles van hem gelezen. Daarom ben ik zeer blij met het verschijnen van het jongste boek dat de briefwisseling weergeeft tussen Willem Frederik en Gerard van het Reve. Ik weet het zeker, de door het KNMI beloofde witte, koude Paasdagen krijgen een perfecte invulling.

Hermans en Reve kregen - hoe kan het ook anders - na enige broederlijke jaren, de onvermijdelijke ruzie. Het einde van de briefwisseling liet Hermans gepaard gaan met de volgende zinnen:

"Hoe onbegrensd mijn medelijden ook moge wezen, mijn tijd is niet onbegrensd. Daarom is in ongenade laten vallen wel het meest geschikte middel om van het gezeur af te komen. Dit overkomt jou dus bij dezen"

Prachtig vind ik zo iets.

zaterdag 15 maart 2008

Openheid

Ter Horst: openheid financiŽn Verdonk en Wilders

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil politieke bewegingen zoals die van Rita Verdonk en Geert Wilders dwingen openheid te geven over hun financiŽn. Ze bekijkt daarom of ze de wettelijke verplichting die nu alleen voor politieke partijen geldt, ook kan opleggen aan bewegingen en groeperingen die in de Tweede Kamer zitten. Als het om transparantie gaat, moeten volgens Ter Horst ,,dezelfde spelregels'' gelden. (bron ANP)

Met name in het geval van Wilders ben ik buitengewoon nieuwsgierig waar zijn inkomsten vandaan komen en waar hij zijn filmpje van heeft bekostigd. Dat hij dit niet allemaal alleen heeft betaald is duidelijk? Wie dan wel? Als we dat weten, weten we ook wie het (mede) heeft bedacht. In het geval van Verdonk is het ook interessant te weten welke grote ondernemers zij op super party's en chique diners heeft weten te strikken. Dan weten we in de toekomst ook meteen wie belangen heeft bij de beslissingen die ze neemt.
Bij een 'gewone' politieke partij is de financiŽle boekhouding openbaar. Verdonk en Wilders hebben niet zo'n partij. Ik begin ineens te begrijpen waarom niet. En ik denk dat Ter Horst dat ook allang weet en beiden zo wil dwingen zelf hun geldstromen openbaar te maken.

We zouden met zijn allen nog wel eens raar op kunnen gaan kijken als blijkt waar deze ultra-rechtse glibbers hun centjes vandaan hebben.