Witchcat's News- and Shit blog

maandag 30 juni 2008

0 - 1

Het spreekt voorzich dat er tijdens mijn vakantie in Oostenrijk niet te ontkomen viel aan het Europeeskampioenschap voetbal. In veel steden was er de mogelijkheid tot public viewing, waar - dankzij het mooie weer - gretig gebruik van werd gemaakt.

Was fehlt uns, was die Spanier haben?

Die Innenverteidigung einfach nicht schnell genug. Mertesacker und Metzelder entpuppten sich im gesamten Turnier als der deutsche Schwachpunkt. Unseren zentralen Figuren, Frings und Ballack, stemmten sich gegen die Niederlage. Vergeblich! Poldi, Schweini und Klose machten nach vorne zu wenig. Da fehlt uns ein Weltklasse-Mann. (kopy Bildzeitung)


zondag 29 juni 2008

VoralbergTerug van weggeweest. Ditmaal was de bestemming Voralberg, Oostenrijk. Prima weer gehad, dus vele dagen boven de boomgrens doorgebracht. Met als bijkomstigheid prima fotoweer.

vrijdag 13 juni 2008

Kop van Jut

Rita te huur voor tuinfeesten en barbeques

"Rita Verdonk is deze zomer te boeken voor tuinfeesten en barbecues. Voor tienduizend euro komt ze een avondje langs
".
(bron Telegraaf)


Ze lijkt me prima geschikt om tijdens een tuinfeest te worden gebruikt als Kop van Jut!
Onzin natuurlijk, maar het geeft onomstotelijk aan hoe diep een trotse TON-politica kan vallen.

donderdag 12 juni 2008

Jubelen

Zoals u wellicht al lang vermoedde, is voetbal (kijken) hoofdzakelijk een juridische aangelegenheid. In het kader van de Oranje-gekte volgt hier een belangrijke uitspraak van de Duitse rechter:

“Indien een voetbalfan op zijn balkon naar een voetbalwedstrijd op tv kijkt en hij valt tijdens het jubelen over een doelpunt naar beneden, dan heeft hij geen recht op uitkering van de ongevallenverzekering, als hij op het moment van de val een alcoholpromillage van 2,55 in zijn bloed heeft”.

Waarvan acte!

maandag 9 juni 2008

Tutti Frutti

Nu iedereen zich in het kader van de Oranjehysterie drukt maakt over hoe de opstelling van het Nederlands Elftal er uit moet zien nu Robben (weer) geblesseerd is, gaf Johan Cruijff op zijn onnavolgbare wijze in een vraaggesprek met Tom Egberts de ultieme oplossing.

Hoewel ik er niet alles van begreep, kwam het voetbalorakel aan het slot van het gesprek met Tom Egberts gelukkig met een korte en bondige samenvatting: “Het moet een mix zijn, Tutti Frutti.”

Tutti Frutti?; Ja, Tuti Frutti!, zei het voetbalorakel, Tom Egberts knikte begrijpend.

Wat kunnen normale mensen, waaronder ik, toch dom zijn.
Tutti Frutti, De Nieuwe Opstelling…… dat ik daar niet aangedacht heb.

Maar gelukkig hoef ik daar niet lang bij stil te staan want IK ben gek op Tutti Frutti dus dat wordt smullen geblazen de komende weken.....

maandag 2 juni 2008

Kelders

Wij hebben - via internet - voor de a.s. zomervakantie een huis geboekt in Oostenrijk. Op zich niet bijzonder zult u zeggen. Klopt, maar toch viel mij bij het doorlezen van het gedeelte waarin de zogenaamde beoordelingen van derden staan vermeld, iets bijzonders op.

Ik citeer:
De vakantiewoning was prima.! En de ontvangst door de eigenaar zeer gastvrij.
Er was ook een kat in huis die wij mochten verzorgen, wij vonden dit erg leuk maar niet iedereen zal dit op prijs stellen.(allergie). Hebben trouwens begrepen dat “als men het niet wil” de kat in de kelder wordt geparkeerd.

U begrijpt het al, het gaat om de kat die in DE KELDER opgesloten wordt!
Ik heb geen idee welke haat-liefdeverhouding Oostenrijkers met kelders hebben maar dat ze er iets mee hebben is me nu wel duidelijk.

zondag 1 juni 2008

Go China, Assens trots!


Op verzoek van de Friese reactionair (zie hiervoor) hebben wij het Drents Museum bezocht. Beter gezegd de tentoonstelling "Go China, "Het terracotta leger van Xi'an".
Ik kan niet anders zeggen dan dat een bezoek aan deze tentoonstelling zeker aan te bevelen valt. Als Assenaar mag ik best zeggen dat het Drents Museum en Assen trots op zo'n tentoonstelling kunnen zijn. Kijken dus!
En mocht u gaan, vergeet dan niet naar de 12 minuten durende informatieve film te kijken, want die maakt het geheel nog indrukwekender.