Witchcat's News- and Shit blog

woensdag 29 oktober 2008

De pastoor aan de deur....

15 mei Dag van het gezin

......"Ook wil Rouvoet dat vrouwen eerder kinderen krijgen. Vooral hoogopgeleiden vrouwen, die nu gemiddeld op hen 34e hun eerste kind krijgen, zouden naar zijn mening eerder moeten baren"

Het zal wel bij de barensweeŽn van de huidige economische malaise horen, maar het doet wel heel sterk denken aan de smoezelige Jaren Vijftig.

zondag 26 oktober 2008

Schuldgevoel

De volgende prangende vraag houdt mij al enige dagen bezig:
"Mag je ten tijde van een kredietcrisis respectievelijk een aanstormende economische recessie, aan vakantie denken zonder schuldgevoel te krijgen?
Met andere woorden moet ik vanwege de onheilspellende economische berichten (hysterie, gekte, waar of niet waar, u mag het zeggen) mijn vakantiegeld voor 2009 gebruiken voor het houden van een welverdiende vakantie of moet ik het vakantiegeld storten op een als "Wouter Bos proof " bekende staande bank.

Rustig afwachten en later boeken ligt wellicht voor de hand. Maar tot onze schrik blijken wij niet de enige te zijn die de zomervakantie 2009 al op het netvlies hebben want er blijkt al verbazend veel van onze mogelijke doelen volgeboekt te zijn. Afwachten en maar zien waar het schip strandt is voor ons geen reŽle optie.
Kortom, schuldgevoel of niet we hebben toch maar geboekt. Drie (!) weken Denemarken voor een zacht prijsje zodat er nog iets overblijft voor de spaarrekening.
Hebben we toch nog het gevoel dat we rekening hebben gehouden met de recessie......

dinsdag 7 oktober 2008

Peanuts

Bos trekt spaargarantie op naar 100.000 euro

Leuk hoor, maar wat moet ik dan met de rest?