Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 2 juli 2009

"Rigtig solskin"Wij Nederlanders staan er bekend om dat we ons overdadig druk maken over het weer. Vandaar ook dat we gezegend zijn met een koor aan weermannen en -vrouwen. Of het aan het klimaat ligt weet ik niet, maar ik kan u verzekeren dat de Denen ook hun mannetje staan als het onderwerp weer aan de orde is. Zeker als er voor Deense begrippen sprake is van "rigtig solskin" oftewel mooi zomerweer, wordt alles uit de kast gehaald. Feitelijk is het aandoenlijk om te zien hoe zij uit hun dak gaan als ze de overige Denen kont doen van aanstaand "rigtig sommervejr". De uitbundigheid kent geen grenzen. Als je niet beter weet dan denk je als buitenstaander minstens dat alle Denen de lotto gewonnen hebben. Kortom, collectieve blijdschap maakt zich van het land meester. "Klap eens in je handjes blij blij"

Niettemin ben ook ik als vakantieganger de afgelopen drie weken hartstikke blij geweest met het zonovergoten Deense sommervejr.
Met andere woorden deze vakantie zit er weer op. Op naar de volgende.....of gooit de economische crisis zand tussen de raderen?

0 reacties:

Een reactie plaatsen<< Startpagina