MIKE'S KARPERSITE

 

 

Mike's

Verhaal

 

KARPERSOORTEN
Schubkarper
Spiegelkarper
Rijenkarper

Lederkarper

Graskarper

Boilies/pellets
Het samenstellen
maken van boilies
maken van pellets

CONTACT

Mail maar !


 

Mijn Eerste vangsten

Op zaterdag nam mijn vader me voor het eerst mee om zelf op karpers te vissen. Natuurlijk was ik al vaker mee geweest maar mocht nooit een hengel vasthouden. Na veel aandringen was het dan eindelijk zo ver en ik kreeg voor elkaar waar ik al zo lang mee bezig was. Vissen op karpers met mijn eigen hengel. 

We zaten niet vast aan de kant zoals ik vaker had gezien, maar visten met kattebrokjes en ik mocht heel gaaf telkens mijn hengel ingooien. Werpen heet dat en dit vind ik erg leuk om te doen. Maar pa zegt dat ik te vaak inhaal om opnieuw in te gooien, je moet geduld hebben zegt hij dan. En tja eigenlijk heeft hij geloof ik wel een beetje gelijk want het ging gelijk goed. Mijn eerste karper aangeslagen en geprobeerd hem zelf in te halen. 

Langzaam zei pappa, niet te snel anders breekt je lijn en zijn we alles kwijt. De molen staat op een slip zodat de karper wanneer hij te hard trekt automatisch wat lijn extra krijgt. En als ik te hard trek dan slipt het molentje door. Ik moest zorgen dat de lijn strak bleef staan en telkens een stukje verder indraaien. Het was heel zwaar maar uiteindelijk kreeg ik de karper te zien. Mijn allereerste heus zelf gevangen schubkarper. 

Het schepnet werd erbij gehaald en al gauw lag hij op het droge. Natuurlijk moest er even een foto gemaakt worden. Deze kun je zien bij de foto's op deze site. Toen moest het beestje snel weer terug van mijn vader. Want karpers zijn volgens hem bijna heilig. Je moet ze goed behandelen en vooral niet te lang buiten het water houden en  rustig terugzetten. Tja dit snap ik nog niet zo, maar als hij dit zegt zal het vast wel zo zijn. 

Tja dit was dan de eerste, en daar ging hij alweer. Maar de volgende dag mocht ik weer mee en toen ving ik zowaar twee karpers. Eerst in de poldervaart, een hele grote van wel 22 pond. En toen weer in het Beatrixpark een kleinere maar dit keer een andere soort. Het was een spiegelkarper, minder mooi vind ik want deze heeft niet van die mooie schubben op zijn lijf. Nu maar wachten tot ik gauw nog een keer mee mag. En wie weet vang ik dan nog wel een grotere. 

Alhoewel ik deze waarschijnlijk niet meer zelf binnen kan halen. Hier ben ik helaas nog niet sterk genoeg voor !

 


 foto's

klik hier voor de laatste foto's