Op zoek naar een nieuwe act, ontstond in 1993 uit de originele ideeŽn van Johan Bouquet het dynamische duo ďTHE SHOWBUSTERSĒ.  In 1990 stond Johan in de finale van Hennie Huismanís Soundmixshow als de zanger van Simply Red met het lied "If you don't know me by now". Daarnaast verdiende hij al jaren zijn sporen als zanger-gitarist in diverse popgroepen als Redpoint, Blue Star, Penthouse en Dizzy Man's Band. Opvallend zijn de uitmuntende imitaties die Johan met zijn stem kan maken van o.m. Pavarotti, Aretha Franklin, Zangeres zonder naam, Piet Veerman, Bee Gees en Koos Alberts. 

Johan Bouquet wilde een unieke show starten waarbij diverse acts met veel humor centraal zouden staan. Natuurlijk moest alles live worden gezongen .Na een aantal jaren zoeken vond hij uiteindelijk de perfecte combinatie en juiste man om dit duo mee te vormen in Marcel Wessel

Johan Bouquet en Marcel Wessel zijn ondertussen al oude rotten in de muziekwereld. Johan begon al op zijn 16de in bandjes te spelen en heeft eigenlijk zijn hele leven als beroepsmuzikant gewerkt. In onder andere Blue Star, Redpoint en Penthouse was hij een gitarist met een uitzonderlijk stemgeluid. In 1989 deed Johan mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman en hierin behaalde hij de finale met een imitatie van het nummer van Simply Red: If you donít know me by now . Johan ging verder met Jacques Kloes. Deze was oprichter van de bekende jaren zeventig formatie Dizzy Manís Band. Bekende hits waren o.a. The Opera, Matter of facts, Tickatoo en The Show. Bij de hernieuwde oprichting van deze band was het dan ook logisch dat Johan hierin plaats zou nemen als gitarist-zanger en als vervanger van Dirk van de Horst die naar BZN overstapte. Samen met Jacques Kloes werden ze de leading mannen van Dizzy Manís Band. Op deze manier heeft hij ook Marcel Wessel leren kennen die in 1988 begonnen was met optreden met orkestbanden. Marcel was ook bijgevoegd als bandlid bij Dizzy Manís Band. Ze besloten begin 90 om samen te gaan werken wat resulteerde in een doldwaze zang en verkleedact onder de naam: The Showbusters. Leuke acts als o.a. Pavarotti, The Blues Brothers en de vrolijke koster maken dit tot een unieke en feestelijke act. In deze samenstelling treden de beide heren met elkaar op met veel succes. Johan en Marcel zijn als duo ďThe ShowbustersĒ op ieder feest te plaatsen.

Johan Bouquet maakte tijdens zijn optreden in het programma "Bloed zweet & Tranen" van 2015 grote indruk met een prachtige vertolking van Ik hou van jou van Gordon". Dit resulteerde in een plek op de veel begeerde "Hotseat".