Geluidsfragmenten beluisteren

Voor veel geluidsfragmenten  heeft u nog de Real Audio Player nodig. Wij zijn aan het overschakelen op de Windows Media Player.

Geluidsfragmenten
Veel pagina's van deze site geven geluidsfragmenten als voorbeeld voor ritmes, instrumenten, musici of componisten. De besproken musici, genoemd linksonder in het hoofdmenu, hebben allen een eigen audiopagina op de site. Op de andere pagina's hoor je het fragment óf direct bij aanklikken, óf via die audiopaginas van musici waar het genoemde voorbeeld opstaat. Voorbeeld: op de audiopagina van Opus Cuatro vind je uiteraard muziek van dit mannenkwartet, maar daar zitten voorbeelden bij van muziek van Ramírez, van verschillende ritmes en van verschillende instrumenten.

Real Audio Player van Internet halen
Dit programma kun je gratis downloaden op de website van de Real Audio. Let er dan op dat je de gratis versie aanklikt (Real Player 8 Basic). Met een gewoon modem kost het circa een kwartier om het programma binnen te halen. Veel websites gebruiken dit programma voor hun muziek. Om naar de pagina van Real Audio te gaan: klik op het logo rechtsboven op deze pagina.

Sound recordings

For most audio fragments on this site you need the Real Audio Player. You can download the free program Real Player 8 Basic from the website of Real Audio. It takes about 15 minutes to download the program. We are busy changing to Windows Media Player (WMA).