Door naar S.R zijn Rechtopzittertjes, maar niet tijdens de Rammeldan.

Raceplee [Roel Uigalseenkokosmat.] : Scooterachtige bromfiets.

Railbemesting [Jan.] : Dit gebeurd als je in de trein een flinke bruine jongen door het toilet perst.

Rammelrups : De oudere typen metro's die in Rotterdam al meer dan 20 jaar dienst doen. Zij worden vervangen door veel stiller en modern materieel.

Rammeldan : Verbastering van Ramadan. Voortgekomen uit het geluid dat je maag kan maken als je trek in eten hebt. Van: mijn maag knort, of: ik rammel van de honger.

Rampzalig [Jan.] : Opperste genotstoestand van de echte terrorist.

Razelen [Bianca Lelieveld.] : Bibberen, rillen (de hond zit te razelen).

Rechtopzittertjes : 1. De meeste touringcars zijn tegenwoordig uitgerust met de 'comfortabele' Royal class stoel. Voor zo'n stoel moet meestal een toeslag van circa 50 gulden betaald worden. Soms zijn de touringcars uitgerust met Economy class stoelen.
De rugleuning van deze stoel gaat niet zo ver naar achteren als die van de Royal class stoel. Daarom wordt deze stoel een rechtopzittertje genoemd. Ook de beenruimte tussen de rechtopzittertjes is minder.

Rechtopzittertjes : 2. Peentjes - van die lange oranje dingen waar wippelkarren graag op kauwen.

Reetketelsteen [Leejon Schulpen.] : Aambeien.

Reetroeier [Gerard Rapjas.] : Anale ruiter.

Reistijdbuitje [Iron OX.] : Misselijke vorm van regenval die uitgerekend op je kop zeikt wanneer je van kantoor naar de metro loopt. Het fenomeen is nog erger als de weerboer slechts een enkel buitje heeft voorspeld.

Reltoerist [M3dL@r] : Personen die op situaties afkomen waar mogelijk rellen zullen gebeuren.

Retenkrabber [Bieberkop.] : Wissel-uitpeurder bij de Amsterdamse tram. De gleuven van de wissels schoonmaken van oa bladeren en vuil, zodat de wisseltongen vrij kunnen blijven bewegen; Of: De reten op de vloer van de tram schoonmaken. Als je het op school slecht doet kan je altijd nog retenkrabber bij de tram worden.

Reterochtentocht [Noco Borokov.] : Een scheurscheet.

Rioolpersleiding [Geert Kruideren.] : Directie van roddelblad.

Rits [Jan.] : Snelheidseenheid, 1 rits = 7,408 km/h = 4 knopen (Volgens de Maritime Universiteit van Gulpen aan de Gulp).

Ritsen : 1. Belangrijke handeling voor automobilisten waarbij het de bedoeling is om bij het aangegeven punt op de autosnelweg om en om in te voegen. Uit onderzoek is gebleken dat ritsen de doorstroming van autoverkeer positief beinvloed.

Ritsen : 2. Meestal verboden sprongen vanaf de hoge duikplank. Bij ritsen is het de bedoeling dat er door zo veel mogelijk mensen (waaghalzen) zeer snel achter elkaar bommetjes gemaakt moeten worden. Het kenmerk van een goede rits is dat er geen deelnemers op de duikplank stil staan.

Robbeklopper [WIM S.] : Makker.

Roffatakkie [Roffatakkie Duvel.] : (Rotterdams) Inwoner van Rotterdam. Afspinsel van het woord Roffadam, een andere benaming voor Rotterdam.

Rollatorbom : Technisch hoogwaardig en uiterst onschuldig uitziende afgeleide van de autobom. M.a.w. een explosief handkarretje-met-mandje-en-zitje voor zelfmoordoma's of -opa's. In 't geniep uitermate goed toepasbaar.

Rollatorcoaster [Jos M.] : Speciale atractie voor 65+ kaarthouders.

Rollatorium [Jan.] : Transferium in een bejaardentehuis, vlakbij de eetzaal.

Rollatorskates : Bejaarden inline skating.

Rotteruftenlucht [Noco Borokov.] : De geur van een scheet die nog uren blijft rondhangen.

Rooie schavotdanser : Iemand met rood haar.

Rubbernekken [A. Verheij.] : Half onderuit hangend slapen in je stoel tijdens een vergadering.

Ruft [Noco Borokov.] : Een scheet.

Ruggentuffer [Appie Verheij.] : Een wind die zich in een rollende beweging langs de ruggengraat omhoog werkt.

Ruig als een kokosmat [Simon Peloloog.] : Ruige leatherboy (snuit je in een kwartier).

Rukeend [Bart Raadslee.] : 1. Trekvogel. 2. Onanerend badspeeltje. 3. 2CV met pech. 4. Puberale jongeman die net voor jou de douche heeft gebruikt en het putje plakt.

Runderlap : Zwarte leren jas. Een zogenaamd Parka model met een tunnelkoordje.

Ruvo : Dit is de alias van de maker van de Rare van Ruvo. Tijdens mijn speurtocht over het Internet vond ik mijn alias terug in een plaatsnaam. Deze plaats ligt ergens in zuid-ItaliŽ. Hier staat een zeer oude kathedraal. Helaas kwam ik mijn alias ook tegen op pagina's die eigenlijk niet op het Internet thuis horen. Maar ja, je kunt nu eenmaal van alles op het net vinden. Helaas schiet de wetgeving hier nog te kort.