Tips voor een ontspannen vliegreis.

Op deze pagina vindt u een aantal tips die u (in combinatie met de cursus) kunt gebruiken om wat beter met het fenomeen vliegangst om te kunnen gaan. Deze tips heb ik voor u samen kunnen stellen mede dankzij de vliegangstcursus van Transavia en de opgedane ervaring voor, tijdens en na mijn vluchten. Bedenk dat deze tips geen vervanger voor de vliegangstcursus zijn. De cursus is en blijft het belangrijkste onderdeel in het leren omgaan met uw vliegangst. Tijdens de cursus krijgt u professionele begeleiding en praat u met medecursisten over de angst.

De tips.

Alcohol, eten en drinken.

Alcohol is nu typisch een voorbeeld van hoe het niet moet. 'Ik ben bang van vliegen, maar ik ga toch mee want ik neem wel een stevige borrel en niemand maakt me wat'. Stoere mannen verhalen die hun angst proberen te verbergen door het nuttigen van alcohol. Zo stoer zijn ze dus niet, laat dat duidelijk zijn.

Hamburgers.Zoals eerder vermeld wordt de luchtdruk in de cabine geleidelijk iets verminderd tot op een hoogte van zo'n 2500 meter. Iedereen die wel eens op ski's heeft gestaan kent wel het lichte gevoel in zijn hoofd dat veroorzaakt wordt door de lagere luchtdruk. Mensen die op zeeniveau leven moeten in het gebergte acclimatiseren. Het lichaam moet meer rode bloedlichaampjes aanmaken vanwege de zuurstofopname. Wanneer we op zeeniveau leven hebben we zo'n vijf miljoen rode bloedlichaampjes per kubieke millimeter. Maar hoog in de bergen heb je er zo'n zeven tot negen miljoen per kubieke millimeter. (uit: Het lichaam van de mens; Dr. Fritz Kahn). Juist op dat aanpassingsproces werkt alcohol alleen maar negatief. Het zorgt juist voor een versterking van de angst en word juist jij die beruchte persoon uit dat vliegtuig waar iedereen het over heeft. 'Lekker hoor, zo'n vervelende dronkelor naast je die om de haveklap het zakje volkotst en naar de plee moet'. Neem dus geen alcohol maar juist thee of vruchtensappen. Eet voor de vlucht geen zware kost maar kies voor een lichte maaltijd. Ondanks dat er wel wordt geklaagd over het vliegtuig-veevoer is toch aan te raden de aangeboden maaltijd(en) te nuttigen. Sommige mensen klagen nu eenmaal graag over het eten, maar ik heb nog nooit vernomen dat vliegtuigpassagiers het loodje hebben gelegd na het eten van die groentenommelet...

Print-vriendelijke mogelijkheid!