Natuurkunde Simulaties

 

Begin
Onderbouw
Bovenbouw
Opdrachten
Docenten
Verantwoording
Nieuws
Flash

 

 

Op deze bladzijden kun je een aantal kleine natuurkunde programmaatjes vinden, zogenaamde java-applets. Je kunt daarmee een aantal natuurkundige verschijnselen simuleren en zo wat beter leren begrijpen. Beschouw  de bijbehorende vragen maar als puzzels die met de simulaties op te lossen zijn.

Deze website voor natuurkunde werkt precies zo als een internetsite: dus onderstreepte teksten zijn hyperlinks. Door er op te klikken met je linkermuisknop spring je naar een andere plaats in het web. Je kunt ook alle functies van je browser boven in het scherm gebruiken: terug, vooruit, geschiedenis, vernieuwen, stoppen. Alleen de "home"knop werkt niet binnen dit web. Het is aan te bevelen om een zo groot mogelijk scherm te gebruiken door de toets "F11" aan te klikken. Je kunt terug naar je gewone scherm door opnieuw op die toets te klikken.

Er zijn ook links naar het internet opgenomen, als je op dit moment verbonden bent met het net, kun je direct doorsurfen. 

Bij de simulaties is een aantal opdrachten opgenomen, je kunt die uitprinten of kopiŽren naar een tekstverwerker en daarna uitvoeren. NB! Als je de java applets niet kunt zien moet je java voor internet explorer 7 en 8 installeren: ga naar wwww.java.comn/nl


Jij bent trouwens al de ste leerling op deze website!
© Rob Ouwerkerk Stedelijk Gymnasium Haarlem