verhalen 3

Start
Omhoog
eigen creatie's
mijn verhaal
gepubliceerd
boekentips
verhalen
favorieten
nieuw
recepten
tips

verhalen 3

 

Hoe werk je de journalistiek naar de Kl..e

Door zonder vooraf een waarschuwing te sturen direct een schikking opgelegd te krijgen van maarliefst 540 euro omdat je een tekst als tip op je website heb staan waarvan je niet beter weet dat AD artikelen met bronvermelding toegestaan is. Na navraag over het hoe en wat bleek het gaat ook nog eens te gaan over een artikel die je bij vele consuminderaars op hun site's ziet staan waar ik hem  ook vandaan had gehaald maar helaas er niet bij had vermeld!

Wat mij het meest verontrust is dat het hier gaat om een consumindersite waar ook mensen komen die hulp en tips zoeken vanwege geldgebrek of in de schulden zitten, deze zijn nu het dupe van deze opgelegde schikking want alle kalendertips die op deze site te vinden waren zijn vanaf nu verwijderd! De gegevens die op deze website worden verstrekt is voor de lezers gratis te verkrijgen terwijl ik er veel tijd/aandacht en zelfs geld in stop (domein bezitten is niet gratis kost iedere maand geld) en het altijd met veel plezier heb opgebracht, dit is nu een ander verhaal!

Gezien het AD mij ook weet te vinden voor een interview en dit tevens de werkgever is van deze journaliste zal het u niet verbazen dat dit voortaan ook niet meer onbetaald zal gebeuren! " wel de lusten maar niet de lasten" luid het spreekwoord! Een ander kan dus dik geld verdienen aan de door jouw gratis gegeven informatie mag ik nu wel concluderen, bah wat een éénrichtingsverkeer mentaliteit en dit lijkt mij zeker niet de bedoeling van iedere journalist!

Maar goed de één verpest op deze wijze het werk voor haar collega's, zeker in mijn geval! Als men van de door mij gratis gegeven informatie zijn journalistieke werk kan verrichten verwacht ik niet dat je door een ander zonder vooraf gewaarschuwd te worden een schikking opgelegd krijgt van 540 euro voor iets waarvan je niet wist (schijnbaar net als alle mede consuminderaars die het bewuste artikel ook hebben staan) dat je überhaupt in overtreding was.

Vriendelijke groet,

Irene

Gelukkig kan ik nu concluderen dat niet iedere journalist hetzelfde is want juist uit deze hoek krijg ik steun, hulp en raad, zo ook van het AD en de Raad van Journalisten die ik inmiddels heb benaderd over de gang van zaken!

Mijn teleurstelling en kwaadheid met betrekking tot de journalistiek is nu gericht op één persoon/bedrijf, die schijnbaar anders te werk gaat dan wat gebruikelijk is bij de journalisten zeker bij diegene die ik heb leren kennen door de afgegeven interviews van het afgelopen jaar voor stoptramplus en wat ik zoal te horen heb gekregen!

Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle steun, hulp en raad en ben reuze blij dat jullie mij weer even wakker hebben geschud in deze ellendige zaak om de strijd niet op te geven!

Update

Al mijn tegenargumenten zijn afgewezen, zelfs nog een tegenvoorstel uitgebracht om aan te tonen dat ik blijk van goede wil bezit om deze zaak op te lossen, al deed ik dit voorstel tegen al mijn principes in maar goed op een gegeven moment ga je bij jezelf toch afvragen hoe hoog wordt dit spel gespeeld, hoog dus mag ik nu concluderen want niks mocht baten!

Men is niet voor rede vatbaar, blijft mij op een dreigende manier alsof ik zware criminele activiteiten heb verricht benaderen, mijn schrijven keer op keer anders interpreteren dan wat er geschreven staat dus vrijdag was voor mij dan ook het moment daar tot hier ga ik en niet verder!

Ik heb getracht deze zaak op een fatsoenlijke manier op te lossen met de tegenpartij dit heeft niet mogen baten, gezien de tegenpartij mij aan het eind van elke mail schreef, dat ze mij erop attent maakte als ik niet voor 9 februari aan haar schikkingsvoorstel had voldaan zij de zaak zou overdragen aan haar advocaat.

Dus ik wacht nu rustig af wat hierop gaat volgen,

Groetjes Irene

 

Update 2

Van de week ben ik telefonisch benaderd door de advocaat van de tegenpartij:-(

Hierna moest ik eerst even tot bedaren komen, toen ik de rust weer wat had teruggevonden heb ik weer contact opgenomen met de mensen van Kopersbelangen, uitgelegd hoe de situatie er nu voor stond en zij gaan mijn zaak verder behartigen..

Dit is een pak van mijn hart eindelijk heb ik vannacht na weken van stress normaal kunnen slapen doordat ik nu weet dat ik er niet langer meer alleen voor sta, zij hebben tientallen jaren ervaringen met dit soort zaken dus weten precies hoe te handelen.

Mijn dank is dan ook enorm  groot!

 

Laatste Update

Ze gaan alsnog akkoord met mijn tegenbod!

Het besluit ligt dus weer in mijn hand of ik doorga tot een gerechtelijke procedure gezien de feiten niet ondenkbaar of ik betaal dit bedrag en deze kwestie is gesloten!

De beslissing is voor mij genomen want namens het actiecomité "Stoptramplus"  wordt dit bedrag overgemaakt, een gerechtelijke procedure zou teveel tijd en inspanning vergen en deze is binnen het team beter op zijn plaats is de mening van het team :-)

Dus dit verhaal is over en uit de beslissing is gevallen, nu alleen nog een plek vinden voor datgene wat zich heeft afgespeeld en de manier waarop dit is gegaan dan kan het boek echt dicht !

 

30-04-2008

Heb jezelf vorig jaar nog een auteur op je dak gehad en dit grapje heeft uiteindelijk € 135,- gekost dan overkomt je dit:-(

Mijn homepage tekst zonder bronvermelding compleet overgenomen op www.nu-geld-lenen.nl

Goh nu had ik zelf ook zo'n "blafbrief" kunnen posten maar laat dit nu niet mijn manier van werken zijn!

De site is inmiddels aangeschreven dat ik daar niet happy mee ben en nu is het afwachten of ze er gehoor aangeven.

 

10-5-2008

Vanmorgen stond er een email in mijn "postvakje in" , men heeft mijn bron nu vermeld staan onder de tekst.

Daarmee is deze kwestie wat mij betreft,

 

 

 

 

               

                                                     Start | eigen creatie's | mijn verhaal | gepubliceerd | boekentips | verhalen | favorieten | nieuw | recepten | tips

                                                                                De informatie van deze website is bedoeld voor persoonlijke niet-commerciële doeleinden!
                                                                             Van deze website mag niets zonder  toestemming worden gebruikt voor commerciële doeleinden!
                                                               Bij problemen met of vragen over dit web kunt u contact opnemen via webmaster(a)maghetwatminderzijn.nl
                                                                                                                    copyright © 2010  maghetwatminderzijn.nl