English
Español

 

 

 

 

 

 

 

Zoek een woord op deze pagina
 

 

Jucuapa occidental


Inleiding

Op deze pagina's probeer ik informatie te verzamelen over Nicaragua in Nederland, en ook waar er informatie te vinden is, op het internet, over Nicaragua.Deze informatie zal zeker niet volledig zijn, aanvullingen en suggesties zijn zeer welkom.Om direct te navigeren naar één van de onderwerpen, gebruik u de pagina navigatie hieronder.

 


Nicaragua

Nicaragua ligt in Midden-Amerika, in het noorden begrenst door Honduras, in het oosten door de Caribische zee, in het zuiden door Costa Rica en in het westen aan de Grote Oceaan.De afstand tussen de hoofdstad Managua en Amsterdam is ± 9014,48 kilometer.

De naam Nicaragua komt uit het Náhuatl,de taal van de oorspronkelijke bewoners.Nic-atl-nahuac,dit betekent : Hier samen bij het water.

Het is het grootste land in Midden-Amerika en beslaat 129.494 km2 en heeft ± 4,8 miljoen inwoners.Het grootste gedeelte van de bevolking bestaat uit mestiezen,namelijk 69%.17% Is blank,9% is neger en van de oorspronkelijke indiaanse bewoners zijn er nog maar5%.De negers en de indiaanse bevolking woont hoofdzakelijk in het oosten van Nicaragua.In het oosten spreekt men daarom ook veel engels en de indiaanse talen.De officiële taal is Spaans. Ook bevind zich in Nicaragua,het Nicaraguameer of Lago Cocibolca, het enigste zoetwatermeer ter wereld waarin haaien leven.


Geschiedenis

In 1502 werd Nicaragua "ontdekt" door Columbus.In 1524 werd het een deel van het Spaanse rijk.In 1821 werd het onafhankelijk van Spanje.

Na 40 jaar kwam er in 1979 een eind aan de dictatuur van de familie Somoza.Met behulp van de Verenigde Staten laaide de burgeroorlog enkele jaren later weer op.Met de verkiezingen van 1990 kwam hieraan een eind.Zins januarie 2002 is Enrique Bolaños president van Nicaragua.

 

Departementen

Nicaragua bestaat uit 15 departementen en 2 autonome regio's.Als u hier klikt ziet u een kaart waar op u ze allemaal kunt vinden.Door op de kaart een departament aan te klikken ziet u deze uitvergroot..

Landkaart Nicaragua

 


 

Suggesties

 


In Nicaragua is het nu


 

 

 

 

In Nederland is het nu


*Home *Nationale symbolen *Nicaragua-Nederland *Nicaragua-Internet *Landkaarten *Spaanstalige TV *Goedkoop bellen *Foto's Nicaragua
*Foto's zwart/wit *Foto's familie

©2000-2005 Patrick Lakerveld Nederland