(sous construction)


 uitgeverij

 

 

Weet u nog...

... dat u op school Frans leerde en vergeefs in uw    woordenboek zocht naar de vieze woorden? Dacht u ook het Frans redelijk te beheersen tot u een Franse film zag of naar Frankrijk ging om tot de conclusie te komen dat u nauwelijks een woord Frans kon verstaan? In MERDE! vindt u het échte Frans dat u op school nooit leerde. Het is een sappige gids om u te redden in het alledaagse Frans zoals het ècht wordt gesproken.

MERDE! is een leidraad vol humor door het authentieke Franse taalgebruik.

 Het vertelt u bijvoorbeeld hoe u het best uw boosheid kunt uiten of iemand de waarheid kunt zeggen. Ook zijn er hoofdstukken over grove taal, met onderwerpen als liefde, sex, eten en drinken.  

 Iedereen die wel eens naar Frankrijk gaat zal de situaties uit MERDE! herkennen. Wat ligt dus meer voor de hand dan dit gidsje bij u te steken op weg naar la Douce France?

 

 

NEGENDE DRUK

Merde!   ISBN 9080411116  (verkrijgbaar in de boekhandel)     

                                

                      

 

 

 

 

 

Als u met... 

... MERDE! (het eerste boek van Geneviève Edis) de codes heeft kunnen kraken van het alledaagse Frans en daaraan ook nog plezier heeft beleefd, dan bent u klaar voor MERDE ENCORE!.

 In dit boekje vervolgt ze op onnavolgbare wijze haar verkenningen van het populaire Frans en schotelt ze ons een enorme hoeveelheid kleurrijke uitdrukkingen voor, onmisbaar voor wie het Frans wil leren zoals het écht gesproken wordt.

 Deze keer gaat ze nog een stapje verder en laat ze ook zien hoe de Franse taal de sleutel is tot de ziel van het volk. Met  aanstekelijke humor legt ze allerlei typisch Franse eigenaardigheden bloot, die een schat aan levendige uitdrukkingen hebben opgeleverd.

 Ontdek hoe de Fransen écht aankijken  tegen de dood, buitenlanders, seks, la belle France, hygiëne… en het zou best eens kunnen dat MERDE ENCORE!  bevestigt wat u altijd al vermoedde!

VERSCHENEN in 2006

    Merde Encore!   ISBN 9080411108 (verkrijgbaar in de boekhandel)     

 


 uitgeverij

reprise@pi.net