Een afspraak maken

Hoe gaat het in zijn werk? Simpel: u spreekt een datum en tijd af met de piloot en zorgt dat u op de afgesproken tijd op het vliegveld bent. De piloot reserveert een vliegtuig.

Vaak denken mensen: als er een keer een plek over is en ik heb tijd en zin, ga ik wel eens mee. Zij gaan er dan onbewust van uit dat het toestel, net als in de grote luchtvaart, toch wel vliegt.

Dit is een misvatting. Op zichzelf klopt het wel dat een privé-piloot geregeld moet vliegen, maar voor u zijn die vluchten niet interessant. Het betreft dan bijvoorbeeld circuits (rondjes om het veld), tankvluchtjes, vluchten in clubverband etc.

Voor u als passagier geldt: geen afspraak, geen vlucht. Uw piloot zal niet op het laatste moment bellen om te vragen of u toevallig kunt en zin heeft om mee te gaan. Hij weet immers ook wel dat die kans uitermate klein is. Als u mee wilt vliegen zult u zélf moeite moeten doen bij het tot stand komen van een afspraak.

Verder wordt een zeker commitment van de kant van de passagier door de piloot zeer op prijs gesteld. Mocht u na het bekijken van deze site besluiten om een afspraak te maken, dan gaat uw piloot er ook van uit dat we binnen een tijdsbestek van een week of zes daadwerkelijk de lucht in kunnen.

Wie met Kees afspreekt komt nog eens ergens.
Bekoorlijk Alderney vanaf 4000 voet
Lunch op het kanaaleiland Alderney