Passenger briefing

Nadat u in het toestel hebt plaatsgenomen, zal de piloot nog enkele instructies geven met name over wat te doen in het (zeer onwaarschijnlijke) geval van een motorstoring. Enkele andere instructies vindt u op deze pagina.

Opstijgen, aanvliegen en landen vraagt grote concentratie van een piloot. Afleiding in de vorm van vragen of opmerkingen kun je op die momenten niet goed gebruiken. De piloot zal daarom aangeven wanneer hij graag wil dat het stil is in de cockpit. Eenmaal in kruisvlucht is de belasting veel minder en kan er zonder probleem gepraat worden, wat uiteraard ook de gezelligheid ten goede komt.

Verder hebben veel passagiers voor de vlucht de neiging wat lacherig en melig te worden. Op zichzelf is dat ook wel begrijpelijk, gezien het feit dat het voor de meesten een totaal onbekende ervaring is en men zo kort voor de vlucht toch wat onzeker wordt. Voor de piloot is het echter minder plezierig. Onzichtbaar voor u is hij op dat moment in zijn hoofd al druk bezig met de vluchtvoorbereiding en dat wil hij graag op een nauwgezette en serieuze manier doen. Beperkt u daarom vragen, opmerkingen etc. tot datgene waarvan u denkt dat het noodzakelijk of nuttig is en hou het s.v.p. ook enigszins serieus.

 

Wat lacherig en melig...
(Cartoon van www.pilotfriend.com)