Ligging

De woning is geheel vrijstaand gelegen in het Zeeuwse polderland op 2 kilometer afstand van Sluis en 3 kilometer van Retranchement.  Een groot gazon  is omgeven door bomen en struiken en beplant met notenbomen. Een oprijlaan leidt vanaf de Olieslagersweg naar de eigen parkeerplaats.
De woning biedt een mooi uitzicht op het Zeeuwse polderlandschap en is zeer gunstig gelegen t.o.v. Knokke, Cadzand, de strandrecreatie en het natuurgebied het Zwin. Karakteristieke plaatsen zoals Brugge, Damme en Gent zijn met de auto binnen 1 uur te bereiken.
Het is een woning die veel privacy biedt, waar u tot rust kunt komen en waar u volop kunt genieten van de ruimte om u heen.
Als u van fietsen houdt zijn er voor u talrijke mogelijkheden (o.a. de bekende smokkelroute). Een apart fietspad richting Retranchement en kust begint nagenoeg recht voor de woning.

Sluis
Op 2 kilometer afstand ligt Sluis. Sluis is een pittoresk vestingsplaatsje. Je kunt er winkelen en lekker eten . De beste kok van Nederland, Serge Herman van restaurant Oud  Sluis woont aan de andere kant van het kanaal. Leuk om te vermelden is dat de grondlegger van het Nederlands woordenboek, Hendrik van Dale, een inwoner van Sluis is geweest

Retranchement
Drie kilometer van de woning ligt Retranchement. Dit dorp kent basisvoorzieningen en enige horeca. ’s-Zomers vinden er diverse activiteiten plaats.

Strand en Zwin
Twee kilometer na Retranchement vindt u strand en zee op de grens van Nederland en Belgie. Links vindt u natuurgebied het Zwin en ligt Knokke op loopafstand. Rechts leiden strand en duinen naar Cadzand en verder. Hier kunt u van de zee genieten en haaientanden vinden. In de zomer kent Cadzand een gezellig uitgaansleven.

 

Knokke
Knokke ligt op 8 kilometer afstand. Het is een bekende Belgische badplaats waar het vooral in de zomer gezellig vertoeven is op de boulevard. Knokke kent een rijk uitgaansleven en er zijn volop luxueuze winkels aan de Avenue Lippens.

Brugge
Brugge ligt op ongeveer 20 kilometer afstand. Brugge wordt bezocht om zijn middeleeuwse architectuur, musea en oude ambachten, zoals kantklossen. Sfeervol is een rondvaart op de reien (grachten)door de Brugse stad. Ook kunt u er genieten van een heerlijk ambachtelijk gebrouwen  Brugse Straffe Hendrik bij de brouwerij die u ook kunt bezichtigen.

Damme
Damme ligt op 10 kilometer. Het is een kunstenaarsdorp met rijke culinaire mogelijkheden.

Oostburg
Oostburg ligt op 7 kilometer en is de centrale kern van West-Zeeuws-Vlaanderen met markt op woensdag.

Belgische kuststrook
De Belgische kuststrook kent een aaneengesloten lint van verschillende badplaatsen die zijn verbonden door een tramlijn vanaf Knokke tot Oostende.

TERUG NAAR INDEX