De Tweelaags landhuis "Wilgewinde" is gebouwd in 1928, in opdracht van de toenmalige gemeentesecretaris Pieter Vermeer, naar een ontwerp van de Bossche architect J. van Halteren (1893-1973) in een strakke regionale variant van de Amsterdams Schoolstijl. Ook het hekwerk is door de architect ontworpen. Het is een kubusvormig, tweelaags landhuis, opgetrokken uit baksteen met een terugliggende voeg, voorzien van een aan de dakvoet geknikt tentdak met rode verbeterde Hollandse pannen. Tevens een eenlaagse aanbouw onder een plat dak. Het landhuis is symmetrisch opgezet. De symmetrieas ligt parallel aan de Groenstraat en staat haaks op de Langenhof. De horizontale lijn wordt benadrukt door een dubbele sierbetonnen lijst die de begane grond deels van de verdieping scheidt en een tweede betonnen lijst onder de brede houten gootlijst. Boven een aantal ramen op de begane grond bevinden zich, ingesloten door de genoemde betonnen lijsten, kleine bovenlichten in ornamentaal glas-in-lood. Op de verdieping zijn raamstroken met kleine roedenramen die om de hoeken doorlopen. De zijgevel wordt benadrukt door een forse schoorsteen met aan weerszijden smalle spleetramen. Het pand is een Rijksmonument.

Villa Wilgewinde