Woonhuis, gebouwd rond 1913, in opdracht van mej. Miet Verhoeven, in een regionale variant van de Neo-Renaissance stijl onder architectuur van de Waalwijkse architect Jos van Ree (1849-1926). Het is een eenlaags woonhuis, opgetrokken uit baksteen onder een mansardedak (Franse kap) met op de dakschilden kruispannen en op het onderste gedeelte leien met in de nok twee hoekschoorstenen. De voorgevel heeft een hardstenen plint. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan details. Boven de ingangsportiek is in het dak een gecombineerde tuit- en trapgevel gemaakt. Bovenop deze gevel zijn pinakels aangebracht. De ramen in de voorgevel hebben segmenttogen met aanzetstenen en sluitstenen met een z.g. diamantkop. De bovenramen zijn voorzien van glas-in-lood. Ook in de ingangsportiek is boven de houten paneeldeuren glas-in-lood verwerkt. Het geheel ziet er bijzonder fraai en goed onderhouden uit. Het pand is een Rijksmonument.

Kreitenmolenstraat 19