Vullen van het bewustzijn

 

VULLEN VAN HET BEWUSTZIJN (Hoe,waarom,wie,voorbeelden)

Het bewustzijn van de mens wordt geactiveerd en gevuld vanaf je geboorte door zien, horen en voelen. De kracht en het vermogen van het bewustzijn is afhankelijk van de basisopvoeding een leerproces waarmee gekoppeld op wie wil je lijken!!, waarin ben je geïnteresseerd, met wie of wat toets je de belevenissen, wat wil ik leren, waar sta ik open voor, wat kan ik bereiken, wat wil ik begrijpen, wat wil je zien (activatie), wat is het gevoel, waar is het aan gekoppeld, waarom heb ik zelfvertrouwen nodig, wie ben ik, waarom gebeurt alles, waarom ben ik zo belangrijk, enz. Er zijn nog vele andere punten op te noemen om het bewustzijn te vullen. Dit alles is wel afhankelijk van wat je in jezelf activeert en eigen wilt maken en is afhankelijk hoe je gevorderd bent in het kosmisch proces.
Zien: Het zien kan groeien zijn. Wat activeer je in jezelf, wat wil ik ermee doen. Zien is ter bevordering van je bewustzijn. Zien en denken en combineren gaan samen maar wel in contact met je ziel en geest.
Beleving: de ervaring na activatie in jezelf en wat jezelf wilt. Beleving is verder het ervaren en wat het met je doet, hierna enkele voorbeelden. Leren luisteren(niet van horen zeggen), eigen verantwoording nemen, zoektocht in jezelf, afstemming in je gevoel, wijsheid,(het voelen en denken doen samensmelten), oplossing in jezelf, verschil tussen goed en kwaad. Regels die je in acht moet nemen als je gevoel gekoppeld is aan je beleving.
Wees vooral eerlijk en oprecht. Zet de trots hierin opzij. Het is belangrijk het gevoel te ervaren zoals het is.
Als je het gevoel niet kent maar daarentegen wel wegstopt, weet je nooit wat achter dat gevoel verborgen zit.
Laat gebeuren met je gevoel wat er moet gebeuren. Houdt vooral niets tegen.(vertrouwen hebben in je zelf)
Gooi je gevoel open, het is er, leg er geen verkeerde wil op.
Taak: Het bewustworden van alles, van jezelf en het bewustworden van alles in de mensheid. Het hoe en waarom leren begrijpen en bevatten en de leer hieruit eigen maken en handelen vanuit je gevoel en de taal van daaruit te leren.(herinneren)