Informatie landgoed

In Twente aan de weg tussen Wierden en Den Ham op circa 2 km ten zuiden van het dorp Daarle ligt een landgoed Suubarg (het zuider bergje) wat grotendeels bestaat uit bos met een totale oppervlakte van circa 6 hectare. Door dit bos lopen diverse wandelpaden en zijn er drie beschutte open plekken.

De ingang aan de oostzijde is bereikbaar via de Haarweg. Vanaf de westzijde is het landgoed eveneens bereikbaar vanaf de Wierdenseweg

Natuurschoonwet
In 1997 is het landgoed via het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij gerangschikt onder Natuurschoonwet.  

Beheerdersruimte
Aan de zuidzijde van het bosperceel staat een beheerdersruimte. In deze beheerdersruimte zijn twee verblijfsruimten. Eén ruimte met een aanrecht, koelkast en kookgelegenheid. In de andere verblijfsruimte staat een bed. Deze ruimte is bedoeld als opvangruimte voor o.a. zieken en kan tevens dienst doen als EHBO-ruimte. Ook zijn er nog een toilet en douche aanwezig.

De beheerdersruimte is aangesloten op het energienet voor gas, water en elektra. Tevens is het geheel aangesloten op het gemeentelijk rioolstelsel.

Aan de buitenzijde is een buitenkraan en een elektra-aansluiting aanwezig.

Toiletgelegenheid
In het bos is een locatie aanwezig waar in de zomerperiode een toiletwagen wordt geplaatst. Deze toiletwagen is voorzien van twee wc’s en twee  urinoirs. De toiletwagen is aangesloten op het gemeentelijke riool en voorzien van water en elektra.

Opslagruimte
Aan de oostzijde van het bosperceel staat een opslagruimte. Deze ruimte wordt gebruikt voor opslag van hout etc.

Omgeving
Op een afstand van ca. 1,5 km bevindt zich een recreatieplas “De Tolplas”dit behoort bij de gelijknamige camping. Op een afstand van circa 12 km is het avonturenpark Hellendoorn. Gelegenheid voor zwemmen is er in het overdekte zwembad te Wierden en het buitenbad te Den Ham. Daarnaast is in het Lagerveld te Wierden een uitgestrekte recreatieplas. Aan het Overijsselse kanaal in het plaatsje Hancate verhuurd Actief-Overijssel kano’s, piet plezierfietsen, etc. In de landelijke omgeving is voldoende gelegenheid om te fietsen.

Kortom een landgoed dat uitermate geschikt is voor met name scoutinggroepen en/of recreanten die houden van kamperen in de vrije natuur. Om te kunnen genieten van de stilte en de rust die dit gebied uitstraalt.
Hebt u belangstelling om voor een periode te verblijven in dit uniek stukje natuurschoon stuur dan een e-mail naar
schuurmandriedorp111@gmail.comPlattegrond perceel

Google Maps

Plattegrond perceel

Plattegrond perceel

 

Kosten

De kosten voor het gebruik van dit landgoed bedragen:

Gebruik

Bedrag (p/p/p/n)

Terrein

 € 3,05*

Stroom

 € 0,30**

Toiletwagen

 € 0,75

* Bij alleen gebruik hele landgoed wordt € 0,95x x-fast p/p/p/n extra in rekening gebracht.

** Afhankelijk van aantal personen en/of verbruik.