Camptrailer.nl
Up Hans Rob Onze hond Woonboot Reizen Camptrailer.nl

2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
Fun

Kamperen met onze camptrailer.nl

Welkom op onze Camptrailer pagina.

Voor onze duiktripjes waren wij op zoek naar een kampeermiddel dat aan een aantal specifieke eisen zou moeten voldoen. Zo mocht het niet teveel begageruimte van de auto in beslag nemen. En ook wilden wij geen groot obstakel voor de deur. Het moest snel opgezet en afgebroken worden. In onze zoektocht kwamen wij eigenlijk niet verder dan dat het eigenlijk de gecombineerde eigenschappen zou moeten bezitten van een camper, vouwwagen, vouwcaravan en caravan. Totdat we via internet bij de camptailer uit kwamen.

De Camptrailer heeft geen traditionele deur. Als je naar binnen wilt, trek je aan een handel aan de achterkant, die dan in zijn geheel naar boven klapt. Aan deze open achterkant kan het bijgeleverde tentje bevestigd worden. De caravan heeft een vast bed van 1,95 bij 1,40 meter. Onder het bed zit een ruime bagageruimte en ook aan de zijkant van het bed kun je het een en ander kwijt. De overige ruimte van de Camptrailer wordt in beslag genomen door een keukenblokje met twee kookpitten, een wasbak met electrische waterpomp plus een 12V/220V koelbox. Binnenhoogte: 1,30 meter en binnenlengte: 2,60 meter. 

De camptrailer is compact, past in de garage en is daardoor altijd stand-by. Hij is uitermate geschikt voor weekendjes weg en trekvakanties. Biedt voldoende comfort voor twee personen. En door voldoende bagageruimte in de caravan blijft er in de auto ruimte over voor de duikuitrusting en de hond. En met een fietsendrager op de dissel is hij voor ons compleet. Aanvankelijk hadden wij alleen de bijgeleverde Cabin tent maar in 2006 hebben wij toch ook de grotere Docktent aangeschaft.


2010_0806AL.JPG (129129 bytes)   2006_0901ae.jpg (1227886 bytes)

         Onze Camptrailer met de Cabintent plus Wildebeast Bogoto luifel                                .... en hier met de Docktent

Tot voor kort hadden we alleen de kleine Cabintent en de grotere Docktent. De kleine Cabin tent was vooral voor korte tochten en goed weer bedoeld. De grotere tent is ideaal als je wat langer weg gaat of  in het voor- of najaar als het buiten wat frisser wordt. Als team zijn wij inmiddels zo bedrefen dat wij de Doctent in geen tijd overeind hebben. De kleuinere Cabin tent gebruikte we eigenlijk nauwelijks meer. Hij bleekt toch net iets te krap te zijn. Tijdens het camptailerweekend 2009 zagen we diverse uitbreidingsmogelijkheden voor de Cabintent, van een uitbouw tot een extra bustent. Allemaal mooie oplosingen maar de kleinere tent willen wij juist gebruiken tijdens korte tripjes en met mooi weer en hier niet te veel werk aan hebben.... Dus hebben we in eerste instantie de oplossing van Bert en Ingrid overgenomen. Een tarpluifel met gebogen zijkanten waardoor er een beschut buitengedeelte aan de Cabintent toegevoegd wordt. Deze luifel hebben wij ook in de vantie een paar keer gebruikt als wij de avond voor vertrek de Docktent droog willen opruimen. en dan werd de Kuali luifel over de achterklep gespannen. Zo had je nog best wel wat privé ruimte. Maar toen wij in de opruiming bij Perry Sport de ruimere Bogoto luifel zagen wisten wij het direct. Deze moeten wij hebben, ideaal in combinatie met de Cabin tent. De Bogoto ziet er met zijn grote ramen er aantrekkelijk uit, is ruim en ook nog eens eenvoudig op te zetten, wat kan je nog meer verlangen. Niet duur misschien.....? Ook hieraan voldeed de Bogoto.

Surf verder naar onze Camptrailer avonturen van 2005, 2006, 2007 , 2008, 2009, 2010 en 2011. Op de  Fun pagina kan je zien zie hoe een buurman wegfietst met onze Camptrailer

Met dank aan Marianne!

Tijdens het Camptrailer weekend in Lage Vuursche grapte ik zijdelings over valletjes voor onze camptrailer. Dit naar aanleiding van het feit dat Marianne haar gordijnen er juist had uitgehaald omdat de combi-rolgordijnen voor haar voldoende was. En ineens op 20 oktober 2011.... lag er zomaar een pakketje in onze brieven bus. Van wie zou het zijn?  De verbazing was groot! Precies zoals ik het had omschreven, zat er - op maat gemaakt - een setje vitrage in voor onze camptrailer! Het hele gesprek flitste weer door mijn hoofd. We hebben het er inderdaad uitgebreid over gehad, over valletjes met een zwaantjes-patroon. Voorzichtig laat ik ze aan Hans zien. "Heé leuk, roept hij spontaan. "Hoe kom je hier aan?".

    2011_1022AA.JPG (765475 bytes)      2011_1022AG.JPG (999399 bytes)

Dus vanaf nu hebben we een nog knusser wagentje, met gehaakte zwaantjes die langs ons raam zwemmen. Marianne, hartelijk dank! En telkens waneer wij met onze camtrailer er op uit trekken, zullen wij aan jou denken!                                 

Liefs Hans en Rob

De Camptrailerclub en de Camptrailer (en andere mini caravans) Clubweekenden!

       2009_0906AS.JPG (327303 bytes)  2010_0907AH.JPG (146269 bytes)

Er is ook een serieuze club voor Camptrailers (en andere mini caravan) bezitters. Kijk snel eens op hun site:  Camptrailerclub. Op deze pagina vind je o.a. informatie over technische zaken en verbeteringen die eigenaren hebben aangebracht. Maar natuurlijk ook over de jaarlijkse Camptailer weekenden. (steeds het eerste volle weekend in september) het Weekend 2011 op Camping Puur te Lage Vuursche was weer een groot succes. Nooit eerder hebben wij zoveel Camptrailers bijelkaar gezien!

Andere mini caravans (in Nederland te koop)

De Travel and Camp (de opvolger van de Camptrailer!)

travelencamp.jpg (9771 bytes)De Camptrailer is al weer een paar jaar uit productie maar nu wordt hij opnieuw in Portugal als Travel and Camp geproduceerd! Voor meer informatie ga naar de website van travelandcamp.nl. Zie ook Vacanza caravans en campers. Het goede van de Travel and Camp is dat het een echte opvolger is van de Camptrailer. Nagenoeg identiek, en de verschillen die er inzitten zijn vooral technische verbeteringen. De Travel en Camp is dus echt een volbloed jonger broertje of zusje van de Camptrailer!

 

 

De Fly

fly-caravan1.jpg (100036 bytes)De Fly wordt geďmporteerd door vouwagencentrum Noordbergum (kijk bij actueel)

 

 

 

De Wind®

wpe1.jpg (34191 bytes)Bij Abeltasmaninnovations wordt gewerkt aan een nieuwe versie van deWind.

 

 

 

De Gobanna

wpe4.jpg (9890 bytes) De Gobanna is een andere mini caravan die in Nederland te koop is. Kijk voor meer informatie op de website van Gobanna

 

 

 

De FunTear

wpe5.jpg (4047 bytes)De FunTear is een teardrop caravan naar Amerikaans ontwerp en wordt in Nederland gebouwd!

kijk op de FunTear site voor meer informatie

 

 

In Australië verkrijgbaar als:

A van.png (500111 bytes) A'van Weekender

 

 

 

Chevron RV Guppy.jpg (9815 bytes) Chevron RV Guppy