banner1.gif (1041390 bytes)

                                                                                                                                                   uk.gif (3642 bytes) germany.gif (1012 bytes) france.gif (1191 bytes)       moi.gif (33082 bytes)

Hallo en welkom op mijn Home page.

Mijn naam is Jan Somers geb. 22-02-1947 woon in Eindhoven en heb 39,5 jaar bij Philips gewerkt. Ik ben sinds 01-10-2002 met de VROM (Vertrek Regeling Oudere Mederwerkers).

Mijn hobby is het verzamelen van uurwerken (bij voorkeur zwarte woud) en vooral horlogedragers. Ik ben dan ook lid van De Rikketik, Vereniging van verzamelaars mechanische uurwerken.

Wat zijn horlogedragers?

Dit zijn siervoorwerpen waar in- aan- of op het vestzakhorloge geplaatst kon worden wanneer het niet gedragen werd, bijvoorbeeld op kantoor of in de huis- of slaapkamer om dan alsnog dienst te kunnen doen als uurwerk.

Dragers zijn er vrijwel vanaf het begin dat er horloges gemaakt werden, echter in veel kleinere aantallen.

Ik verzamel nu ongeveer 25 jaar horlogedragers en heb op dit moment 220 stuks in mijn verzameling, kompleet met een zo goed mogelijk passend horloge.

Ik wil via dit voor mij geheel nieuwe medium graag in kontakt komen met andere verzamelaars en eventuele aanbiedingen tegemoet zien.

Een aanrader voor elke horlogedrager verzamelaar of liefhebber is het boek van Klaus Molbert "TASCHENUHRSTANDER" (ISBN 3-927960-30-6).  Dit boek bevat vele foto's in zwart wit en kleur van zowel museumstukken als dragers die nog te vinden zijn voor een redelijke prijs.

Om U een indruk te geven van mijn kollektie heb ik enige foto's in deze home page opgenomen, klik hier om verder te gaan.

Wilt U kontakt met mij opnemen klik dan op mijn naam.                             Add Me!