nummer 17

mei 2006

Promotieteam Orgel en Keyboard


Wilt u de Nieuwsbrief van het Promotieteam Orgel en Keyboard niet meer ontvangen,  klik dan hier.

Roland Benelux organiseert "Nights of the Keys" met o.a. première E-80 keyboard

Wie denkt dat het komkommertijd is in toetsenland heeft het mis... Roland Central Europe pakt begin juni groots uit met een spetterend toetsenfestijn. Dit betreft niet alleen de diversiteit van toetsinstrumenten (keyboard, orgel, accordeon, piano en vleugel) maar ook de artiesten die optreden o.a. Ralf Schink, Danny Wuyts (Notenclub-pianist) en Hector Olivera...

De eigenlijke reden voor dit toetsenevenement is de première van het E-80 keyboard, maar dat lijkt onderhand wel een smoesje voor het kunnen organiseren van zo'n geweldige avond, of toch niet?

Nu kunnen wij wel een heel betoog gaan houden waarin wij proberen duidelijk te maken dat u deze avond(en) niet mag missen, maar wij kunnen het echt niet beter verwoorden dan Product Specialist van Roland Benelux: Kristof Mertens:

 

Geachte,

Graag kondig ik bij deze het grootste toetsenevenement aan dat Roland de laatste jaren heeft georganiseerd.
Tijdens de “Night of the Keys” presenteert Roland Central Europe het kruim van hun muzikale ambassadeurs.
Marc Erkens zal de avond stijlvol openen met wat klassieke pianomuziek op de Roland vleugel RG-7. Marc Erkens is een gevierd concertpianist en piano-didact. Op dit moment is Marc directeur van het vermaarde Leuvense “Lemmensinstituut”, één van Belgiës beste muziekconcervatoria.

Hierna wordt het publiek getrakteerd op de première van de E-80 in de Benelux. En wie kan dit beter dan onze Duitse vriend Ralf Schink. Ralf is al jaren keyboarddemonstrateur voor Roland Corporation en reisde in die hoedanigheid al de hele wereld rond. Bijkomend werkt Ralf SchinkRalf sinds twee jaar als adviseur voor Roland Europe.Danny Wuyts

Na deze toppremière is het tijd voor een brok onvolprezen entertainment.
Roland deed in het verleden al een paar keer beroep op Danny Wuyts om de show stelen.
Notenclub-pianist Danny heeft een enorm repertoire en hiervan hoort u vanavond een stukje. U zal getuige zijn van virtuoos pianospel, stemimitaties en een serieuze portie humor.

Na de pauze worden we in de Parijse regio verwacht met Ludovic Beier op zijn FR-7 accordeon. Ludovic is een accordeonlegende in Frankrijk en werd dus door Roland Europe gecontacteerd om als specialist de ontwikkeling van dit prachtige instrument op de voet te volgen. Het resultaat kent u.
Ludovic wordt even later bijgestaan door ons aller Michael Schack op de TD-20 en Ralf Schink op de E-80. Dit gelegenheidstrio vergast u op wat jazzy stuff om zo onze special guest Wim Soutaer aan te kondigen. Wim werd finalist in de Vlaamse editie van “Idool 2003” en bouwde sindsdien een fantastische zangcarière uit.

Hector OliveraTop of the bill wordt de van oorsprong Argentijnse organist Roland Atelier AT-90SLHector Olivera.
Hij zal spelen op de Rodgers Trillium 787 en op de AT-90SL, het paradepaardje van de Atelier-reeks. Hector speelt op zijn Atelier letterlijk de pannen van het dak. Zijn repertoire bestaat veelal uit licht klassiek-, musical-, filmmuziek. Als je dit niet persoonlijk hebt gezien, geloof je het niet. Een aanrader dus.

 

 

 

Kris Wauters
De presentatie van dit hele gebeuren ligt in de deskundige handen van
Clouseau frontman Kris Wauters.

Data:
Dinsdag 6 juni 20.00u: Zaal Elckerlyc Antwerpen
Woensdag 7 juni 20.00u: Jurriaanse zaal, De Doelen, Rotterdam

Tickets en info kan u verkrijgen via Stephanie Meynckens op keys@rolandce.com of +32(0)14 57 58 58 www.nightofthekeys.com

Het zijn genummerde plaatsen, dus er snel bijzijn is de boodschap.
 

Extra:
Poster Night of the Keys NL (705 KB) en Poster Night of the Keys BE (704 KB)

Ik hoop u allen in grote getalen te mogen begroeten.

mvg,

Kristof Mertens
Product Specialist
Roland Central Europe N.V.
---------------------------
Tel: +32 (0)14 57 58 11
Fax: +32 (0)14 57 58 12
URL: www.rolandce.com
---------------------------

Richard Bower op tournee in Nederland

Kent u hem nog? De helft van het Engelse duo KeyKlix?The "old" Richard Bower, the "new" one has lost some weight...
Als dat niet het geval is nog even een korte samenvatting: Richard Bower is een Engelse organist/keyboardspeler/pianist die voor Yamaha UK werkt. Wij hebben hem leren kennen als een zeer getalenteerde muzikant die met veel enthousiasme zijn liefde voor muziek over weet te brengen op het publiek. Daarnaast is Richard intensief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe instrumenten (in het verleden al de Tyros 1 en 2).
Richard is dol op het Nederlands publiek en zal in de week van 12 t/m 16 juni dan ook 4x in ons land optreden.

Wist u dat...

Een topmanager van wapenfabrikant Smith & Wesson moest een tijdje geleden aftreden omdat hij 'vergeten' was op zijn cv te vermelden dat hij 15 jaar in de gevangenis had gezeten wegens enkele gewapende bankovervallen...