"Noodweer"ENCAUSTIC ARTISTS DO IT WITH WAXIrene: Sinds het voorjaar van 2005 ben ik bezig met ‘encaustic’ schilderen. Deze eeuwenoude techniek (de iconen werden ook met was gebrand) bestaat uit het strijken met hete (gekleurde) was op speciaal papier.

Toevallig maakte ik kennis met deze techniek en vanuit de wens om iets te maken voor in mijn huis wat echt bij mij past ben ik gaan experimenteren. Zo ontstond er voor mij een nieuwe hobby. Alsof ik me verveelde met die tijdrovende IJslandse paardensport die ik sinds jaar en dag beoefen... Maar ja, dit is iets wat ik bijvoorbeeld kan doen op de lange winteravonden.

Op mijn ontdekkingsreis heb ik er zelf nog andere technieken bij bedacht. Ook met andere materialen experimenteer ik en ik gebruik soms gemengde technieken. Ook schilder ik wel op doek met o.a. de hete was. De resultaten zijn altijd verrassend. Elk schilderij is weer anders, uniek en niet na te maken. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur; dieren, IJsland enzovoort. Soms is er ook wel eens een echt abstract werk bij, of werk met een humoristisch tintje.

Vooral het gebruik van de kleuren blijft een uitdaging. De techniek leent zich helaas wat lastig tot het maken van stukken groter dan A4 formaat, maar het kan wel. Ik maak ook kaarten om te versturen, en verkoop wel eens werk. Klik hier voor meer voorbeelden van mijn werk. Sommige schilderijen zijn dus te koop, informeer gerust!

Ik exposeer geregeld. In 2007 aaneengesloten: bij de IJ.R.N.kunst-Indoor Exloo, in de winkel Luma te Assen, in zorgcentrum De Wieken in Eelde, in het gebouw van de AFPN te Groningen.

In 2009 bij de IJ.R.N.kunst-Indoor Exloo, bij de Kunst&Kitsch caravan tijdens Exloo Internationaal, bij de Lustrumdag van het 50-jarige N.S.IJ.P.in Voorthuizen.
In 2010 bij de IJ.R.N.Kunst-Indoor in april in Exloo.
Vanaf 12 september tot kerst 2011 exposeer ik met 30 werken in theater "De Kimme" in Zuidlaren. De Kimme is dagelijks geopend, op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.15 en van 19 uur tot 21.30 uur.

Het is nu ook mogelijk om een workshop Encaustic schilderen te doen bij Irene. Vraag naar de mogelijkheden.