De materialen (beelden)

 

Albast en mergel zijn zeer zachte natuursteen soorten. Mergel komt uit ons eigen land, zuid-Limburg, licht geel van kleur.

Heel kalkrijk en vaak rijk gevuld met fossielen als schelpdieren etc.

De structuur van mergel is te zacht om het te kunnen polijsten en te korrelig om het een echt glad oppervlak van te kunnen maken. De steen is zeer broos en dat maakt een beeld ook zeer kwetsbaar. Weet je met deze gegevens enigszins om te gaan dan blijkt mergel een geliefde keuze voor de beelden.

Anders is het met albast. Deze is hoofdzakelijk wit van kleur in combinatie met tal van ader kleuren, als donker grijs, blauw en vaak komt roze voor. Albast kent vaak een min of meer melkachtige transparantie cq. lichtdoorlatendheid. Albast is niet zo broos en daardoor minder breekbaar en veel fijner van structuur. Al met al een steensoort waar bij duurzaamheid een trefwoord mag zijn!

      


                                                                              Albast                                                                                                                                  

 

De materialen (schilderijen)

 

Bij de schilderijen is sprake van het “gevecht” met het water.

Aquarel en acryl verven hoeft de schilder in deze tijd gelukkig niet zelf meer te maken, er zijn deskundige op dit gebied werkzaam bij verschillende fabrikanten. Toch is het van het grootste belang om alleen te werken met de allerbeste kwaliteit die er gemaakt wordt. Enerzijds vanwege de kleurintensiteit, de kracht van het pigment, anderzijds vooral ook voor de houdbaarheid.

Hoe blijven de kleuren van het schilderij in de loop der jaren in het daglicht bewaard. Verder is de papier keuze van groot belang en na het schilderen komt zo mogelijk de belangrijkste klus, het conserveren! Wel of geen gelijmde achterrug, wel of geen paspartout. Alle schilderijen in een eigengemaakte, goed gesloten lijst.

 

Gebruikte materialen zijn zichtbaar kwaliteit vol, solide en met merkbare toewijding vorm gegeven. Zo ontstaan kunstobjecten die staan op zich met trefwoorden als souplesse, uitdaging, en doordacht compromisloos!

 

….dit heeft toekomst en licht dat ook u kan stimuleren.

 

 

 

 

 

 

      Naar Index

 

      Naar contact met de Kijker

           

      Naar volgende pagina