Home

Budgethotels in Egypte

Wij hebben in Egypte in goedkope hotels geslapen. Ze hebben geen sterren. Hier onze ervaringen met deze hotels. Over het algemeen zijn die erg goed. Wij kunnen aanraden om wel goed de bedden en het sanitair te inspecteren, voordat je een kamer neemt. De matrassen zijn vaak te hard, te zacht of te dun. Bij het sanitair is het belangrijk om goed op het warme water te letten. Wij hebben dr geen negatieve ervaringen mee, maar dit wel gehoord.

Hotels

Hotelervaringen Assoean

Horus Hotel - Corniche el-Nil, tegenover restaurant Aswan Moon, Tel. 313313
Ziet er keurig uit. Het zit goed in de verf en ze hebben mooie meubels. Het personeel is erg vriendelijk. Ze zijn wel wat opdringerig waar het op excursies aankomt. Nadat we een excursie naar Abu Simbel boekten hebben we geen aanbiedingen meer gehad. Dit was voor 2 personen 100 LE, inclusief aanmelding bij de toeristenpolitie.
Kamer is met eigen badkamer, airco, balkon en uitzicht op de Nijl en de boulevard. We betalen 60 pond per nacht inclusief ontbijt.
De lift doet het vaak niet.
De bedden zijn wat wiebelig. Kamer is wat gedateerd en aan vervanging toe w.b.t. de vloerbedekking. Douche is prima, niet een harde straal, niet heel warm, maar het voldoet. Het waterreservoir van de wc lekt en de wc loopt soms door. In het bad loopt het water niet weg. Maar dit is allemaal niet rampzalig.
Op het dakterras kan je wat drinken, onder het genot van een waterpijp en livemuziek. Kosten van 1 stella en 1 cola, 17 pond!! De muziek op het dakterras gaat de hele nacht door en als je een lichte slaper bent, zul dit horen.
Ontbijt is erg lekker, vers en goed verzorgd. Er zit zelfs een gebakken eitje bij! Als we naar Abu Simbel gaan en s ochtends vroeg met de trein naar Luxor, krijgen we ons ontbijt in een soort van taartdoos mee. Heel erg handig en niet minder lekker.

Wc/douche op de kamer De kamer Het uitzicht De kamer Wc/douche op de kamer