Home

Budgethotels in Egypte

Wij hebben in Egypte in goedkope hotels geslapen. Ze hebben geen sterren. Hier onze ervaringen met deze hotels. Over het algemeen zijn die erg goed. Wij kunnen aanraden om wel goed de bedden en het sanitair te inspecteren, voordat je een kamer neemt. De matrassen zijn vaak te hard, te zacht of te dun. Bij het sanitair is het belangrijk om goed op het warme water te letten. Wij hebben dáár geen negatieve ervaringen mee, maar dit wel gehoord.

Hotels

Hotelervaringen Cairo

Minerva Hotel - 39 Charia Talaat Harb, 6e verdieping, Downtown, Tel. 3920600/1/2
Bij onze zoektocht in 2004 wordt ons meegedeeld dat dit hotel niet meer bestaat, onze eerste keer, dus wij geloven dit….
In 2005 hebben wij dit hotel tot ons genoegen gevonden. De matrassen zijn goed. De kamer was erg ruim. Er staan 3 bedden. Op de kamer is een wasbak met spiegel. Aan het plafond hangt een grote waaier.
Het sanitair is redelijk schoon. Badkamer en wc zijn op dezelde gang, dus we hoeven alleen maar over te steken. Wc's zijn prima. De temperatuur van het water is goed, maar de waterdruk laat wat te wensen over.
Het ontbijt bestaat uit een kopje thee, met 2 'pistoletjes' en jam met kaas.
Het personeel is erg vriendelijk. Na een telefoontje vanuit Dahab konden we hier aan het eind van onze vakantie ook weer zonder problemen terecht.
Zoals vanzelfsprekend lijkt in Egypte, kunnen ze ook hier alles voor je regelen.
Ze werken samen met het Richmond Hotel en het African House Hotel.
Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer

Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer Wastafel op de kamer

Luna Hotel - 27 Charia Talaat Harb
Geholpen door een oud, beetje glad, mannetje. Hotel bevindt zich op de 5e verdieping. Het hotel ziet er mooi en schoon uit. Kamer met ventilator en zonder bad/douche moet 80 pond kosten. Vinden wij te duur en afdingen lukte ons niet.

Richmond Hotel - 41 Charia Sherif, 7e verdieping, Tel. 3939358
Vriendelijke man. Erg vies toilet en douche.

Pension Select - 19 Charia Adly, 8e verdieping, Tel. 3933707
Erg vriendelijk geholpen. Hotel zat vol. Informeerden bij ander hotel voor ons, welke helaas ook vol zat.

Tulip Hotel - 3 Midan Talaat Harb, 3e verdieping, Tel. 3922704
Vriendelijke mensen. Keus tussen kamer mét en zonder badkamer. Wij hebben gekozen voor de kamer, zonder badkamer, vooral door de prijs. We betaalden nu 55 pond met z'n tweeën inclusief ontbijt per nacht. Deze prijs kregen we, omdat we twee nachten bleven. De kamer was voor 4 personen. De matrassen waren redelijk. Niet heel hard, maar ook niet te zacht. Kussen is te hard en niet in vorm te veranderen. De badkamer was vier meter weg en kon op slot. De douche was goed. Lekkere straal en het water was lekker warm. We keken niet rechtstreeks uit op Talaat Harb, maar op Mahmoud Bassiouni. Last van lawaai hadden we niet. We waren zelfs verbaasd dat de stad 's nachts eventjes stil is. Het ontbijt was iets karig. Een zoete, zachte pistolet, een schoteltje met perzikjam, schoteltje met boter en kaas, en een kannetje met thee. Het geheel wordt opgediend. Kamer kon de derde dag aangehouden worden voor 45 pond. Omdat wij pas om 22.00 uur met de trein gingen. Dit vonden wij te duur en dus konden wij ook onze tassen in de lobby achterlaten.
Wastafel op de kamerUitzicht op Talaat HarbUitzicht op Talaat HarbDe hotellobby, ontbijtzaal, televisiekamer, enz.Uitzicht op Talaat Harb
African (House) Hotel - 15 Emad El-Din, Tel. 5911744/5917220 Yahoomail Hotmail
Ziet er goed uit. Ontvangst is een beetje raar, hij wil de paspoorten hebben enzovoort. Uiteindelijk lukt het allemaal. Het is erg schoon. Bed is goed, alhoewel er een eenpersoonsbed bij ons op de kamer staat waarvan het matras doorzakt. Er lijkt wel geen bodem in te zitten. De sanitaire voorzieningen zijn goed. Op internet stond iets over handdoeken, maar daar is niks van waar. Er is een airportservice en ze kunnen allerhande trips regelen naar Memphis, Saqqara, enz.
Wc/douche op de kamer De kamer De lobby De kamer De receptie