Home

Budgethotels in Egypte

Wij hebben in Egypte in goedkope hotels geslapen. Ze hebben geen sterren. Hier onze ervaringen met deze hotels. Over het algemeen zijn die erg goed. Wij kunnen aanraden om wel goed de bedden en het sanitair te inspecteren, voordat je een kamer neemt. De matrassen zijn vaak te hard, te zacht of te dun. Bij het sanitair is het belangrijk om goed op het warme water te letten. Wij hebben dáár geen negatieve ervaringen mee, maar dit wel gehoord.

Hotels

Hotelervaringen Luxor

Nefertiti Hotel - Charia el-Karnak, ingang aan de zijweg opzij van de kerk, Tel. 002/0952372386, E-mail
Ziet er schoon uit. Goede ontvangst, personeel spreekt goed engels. Over de prijs valt niet te praten. Op de website van de International Youth Travel Card staat dat je bij dit hotel korting krijgt, maar dat blijkt niet waar te zijn. Ondanks deze twee rare dingen, vinden wij de prijs wel in verhouding, 60 LE per nacht, inclusief ontbijt. Bij aankomst is de kamer nog vies. Terwijl wij ons welkomstdrankje drinken, word de kamer snel schoongemaakt. Ondertussen krijgen wij ook het excursieaanbod te horen. De kamer heeft een automatische airconditioning en een tweepersoonsbed. De bovenste etage doet dienst als ontspanningsruimte, ontbijtzaal, internetcafé, enz. Het bestaat voor de helft uit een dakterras, welke uitkijkt over de sfinxenalle van de Luxortempel. Je kan hier eten en drinken bestellen, tegen goede prijzen. Nadeel was, dat de koshari van de afhaal kwam. Heerlijk ontbijt; cornflakes, broodjes, ei, nep-vach-qui-rie, jam, boter én een banaan. Douche is prima in orde, maar je staat wel in de wc te douchen.

De ontspanning- en ontbijtruimte Uitzicht op de Luxor Tempel Wc/douche op de kamer Uitzicht op de Luxor Tempel Het dakterras