Dag 12 Vrijdag 8 Oktober 2004

Vannacht hebben we ondanks alles nog een paar uurtjes kunnen slapen. Ik moest een keer of 5 naar de wc (diarree) en Esther heeft overal pijn.
Vannacht heb ik (Esther niet) 2 harde knallen gehoord én gevoelt. We horen dat dat in Taba was. Later begrijpen we zelfs dat het een aanslag op het Hilton was. Veel mensen vertrekken dus, maar die gaan allemaal de andere kant op, dus daar ondervinden we geen hinder van. Een mannetje van het kamp brengt ons voor 20 LE naar Nuweiba busstation. Het is nog geen 8.00 uur, maar we kunnen pas met de bus van 10.30 uur mee. We wachten tot die tijd in een toko tegenover het busstation, waar ze ons om de een of andere reden niet bedienen. Om 9.30 uur komt er een man met een minibus die ons wel mee wil nemen naar Dahab voor 20 LE pp. Tuurlijk, hier zijn we heel erg blij mee, helemaal omdat hij ons voor de deur van onze bestemming af kan zetten.
De reis gaat erg voorspoedig. We moeten even iets langzamer rijden, omdat de motor erg warm word!! Geweldig! We worden steeds wijzer over wat er vannacht is gebeurd. De man is erg geëmotioneerd. Het is heel bijzonder om met deze man te praten over de midden-oosten problematiek.
We worden afgezet bij 'Seven Heaven Hotel', waar we voor 2 nachten een kamer kunnen krijgen. Het ziet er allemaal prima uit en we krijgen een welkomstdrankje. We nemen een Egyptisch ontbijt, dat konden we wel gebruiken zeg!
In het internetcafé zijn we ons rotgeschrokken. We gingen erheen om mail te versturen, maar door de mail die we ontvangen komen we daar bijna niet aan toe. In Nuweiba, waar we net vandaan, komen zijn 2 autobommen ontploft. Dát was dus wat we voelden. De schrik zit er goed in en we weten nog niet wat we doen, gaan of blijven.
We hebben een welverdiend en hard nodig middagslaapje gedaan en een heerlijke douche genomen. We kunnen nu eindelijk echte zomerkleren aan en gaan een hapje eten. Als we het terrein van ons hotel aflopen weten we niet wat ons overkomt. Het ziet er zo mooi uit, het lijkt wel een droom. Een mooiere plek om 2 weken vakantie door te brengen kunnen we ons niet vorstellen. De sfeer die hier hangt is zo goed!
We eten bij Spaghetteria Sirio, een door Italianen gerund restaurantje. Heerlijk gegeten, echt italiaans!! We hebben besloten om in Dahab te blijven. De sfeer hier is zo aangenaam en het zou uniek zijn als er op dit moment weer een aanslag plaats zal vinden.
We hebben heerlijk over de boulevard geslenterd en wat gedronken. Onze Livestrong-bandjes moesten we noodgedwongen afdoen, want men behandeld je heel anders als het lijkt of je ergens all-inclusive zit. Dan betaal je blijkbaar meer en in euro's. Nou ja, dat dus liever niet.

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 13