Dag 1 Woensdag 4 mei 2005

Vanochtend zijn we om 5.00 uur uit Woerden vertrokken. Het was rustig op de weg en rond kwart voor zes waren we op Schiphol. Bij de incheckbalie stonden we ongeveer een uur in de rij. We vliegen dit keer weer met een overstap in Zurich. Veel mensen hebben vanuit Amsterdam dezelfde connectie en als je ziet wat sommigen meenemen! Dozen vol! Wij compenseren dat weer, met samen maar 23,8 kg.
Na de douane hebben we snel een broodje gehaald en wat water, want we moeten om 7.30 uur vliegen.
De vlucht naar Zurich gaat voorspoedig en daar moeten we in dezelfde vleugel boarden voor Cairo. Dat is wel even anders als vorig jaar, toen we naar de andere kant moesten!
We moeten nog even wachten, want de vlucht heeft vertraging. We kopen nog een stukje chocolade, het is toch Zwitserland, hŤ!?
In het vliegtuig strijden teleurstelling en enthousiasme om de hoogste eer. We zitten bij een nooduitgang, dus hebben we enorm veel beenruimte en zitten we op een ruimte voor drie met zijn tweeŽn. Maar het is een ander vliegtuig dan vorig jaar, wat betekent dat er geen entertainmentsysteem is. Helaas, maar het is niet anders, er zijn tenslotte belangrijkere dingen.
Dit keer zijn er geen blikjes, maar krijgen we het ingeschonken in een plastic bekertje. Persoonlijk ook mijn idee van bezuinigen. Het eten is weer heerlijk. Spinazie met aardappelpuree en rundvleesstukjes in een soort stroganofsaus. Daarbij een salade met dressing, chocaladevla en een broodje met boter en camembert. Heerlijk.

De aankomst in Cairo gaat op zijn Egyptisch; de piloot was blijkbaar te ver doorgereden. Vervolgens moesten we 5 minuten wachten op het fiat om 2 cm terug te mogen rijden naar de slurf.
De douane en bagage ging prima. 2 keer Ä15 voor het visum en 20 euro in ponden retour. Dit leverde een koers op van 7,47.
Wij dachten lekker makkelijk met de bus naar downtown te gaan, maar er is begonnen met de bouw van een nieuwe terminal. Hierdoor zijn wat wegen versperd, zodat de bus zijn eigen route niet rijd. Als we beneden staan, zien we boven, langs de terminal, een soortgelijke bus rijden. Na wat aanwijzingen, zijn we uiteindelijk boven in de bus gestapt. Volgens de chauffeur moesten we bij station Ramses eruit. Hij wilde ons niet verder meenemen. Dus zijn we maar uitgestapt. We hebben eerst een blokje om gelopen en toen een taxi genomen naar Charia Mahmoud Bassiouni, om geld te wisselen. We zijn uitgestapt op Charia Sharif (wat we later pas zagen), omdat we door de McDonalds dachten op Charia Talaat Harb te zijn. Vervolgens hebben we daar maar even wat gedronken en ons georiŽnteerd.
Vandaar zijn we in ťťn naar hotel Minerva gelopen, waar alles in orde is. De matrassen zijn goed, het sanitair is schoon en we slapen voor LE55 inclusief ontbijt. Als welkom krijgen we twee heerlijke kopjes thee.
We hebben meteen geÔnformeerd naar de tour naar Saqqara en Memphis, maar hij doet deze alleen in combinatie met Giza. Dat is een nadeel, want die willen we niet combineren.

We lopen naar Thomas Cook op Charia Mahmoud Bassiouni om geld te wisselen, maar deze blijkt dicht te zijn. Wel staan er minstens 3 vrachtwagens vol met politiemensen of soldaten.

We hebben heerlijk gegeten bij Hilton Koshary op Midan el-Tahrir. Vervolgens hebben we bij Abydos Tours op Charia Talaat Harb geÔnformeerd naar tours. Een taxi naar Saqqara enz. kost met zijn tweeŽn 130 pond. Een busje met tourguide kost 220 pond met zijn tweeŽn.

Bij 4us internetcafť op Midan Talaat Harb hebben we even e-mail gecheckt. De verbinding was heel erg traag, dus het blijft bij e-mail checken.

We zijn naar het Richmond hotel gelopen en daar hebben we voor 90 pond een taxi geboekt naar Saqqara, Memphis en Dashjoer. Afspraak is dat we daar om 8.00 uur zijn, zodoende kunnen we om 7.30 uur in het hotel ontbijten.

In het straatje van ons hotel hebben we 2 halve liters water gekocht voor 2 pond en toen zat de dag erop.


Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 2

 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††