Dag 3 Woensdag 29 September

We wandelen naar Midan Tahrir waar we de metro naar Station Ramses nemen (sadat - mubarak). De metro is schoon, veilig en snel. Net Rotterdam. Op Station Ramses is het even zoeken, maar dan vinden we toch het loket voor tickets naar Aswan. We beginnen bij het meest linkse loket en eindigen bij de meest rechtse. Daar bleek nog dat men niet in de rij staat, maar dat het aankomt op de durf en brutaliteit om voor te dringen. Als je haast hebt, mag je voor. En degenen die geen haast hebben laten ons als buitenlander ook voor gaan. Dus een beetje drukken en ik sta vooraan! Daar heb ik voor 115 LE de tickets naar Aswan voor de volgende dag te pakken.
Met de metro gaan we naar het Egyptisch Museum. Wat een beveiliging zeg! En of het nu zo'n veilig gevoel geeft? Het blijkt dat we geen foto's mogen nemen, wat we al verwachten, dus die laten we achter. Wat indrukwekkend binnen. Er staat zo ontzettend veel. De kamers die volgens de Lonely Planet 'verplicht' zijn, zijn inderdaad erg mooi. Daar staat ook alles redelijk netjes, maar daarbuiten lijkt alles schots en scheef te staan. Lekker rommelig. Maar hierdoor is het allemaal niet minder indrukwekkend. Het duizelt ons bij de gedachte dat dit allemaal zo oud is. Het was heel raar om in de mummykamer te zijn. Dit was het geld zeker waard, want de mummies zien er heel bijzonder uit. Alleen je zit naar dode mensen te kijken, best raar.
's Avonds gaan we met de taxi naar Kahn el-Khalili. Een behulpzame jongen wil ons wel naar het EgyptianPancakeHouse brengen. We komen terecht bij een neprestaurant in een achterbuurt met ratten en al. Als we teruglopen worden we wederom overdonderd. In dit geval door de Al-Azhar moskee en de Al-Hussein Moskee en alles eromheen. Heel mooi, zoveel lichtjes en zoveel mensen. En de gebouwen zijn heel erg mooi. We weten nu zelf het echte EgyptianPancakeHouse te vinden en eten daar een heerlijke Egyptische pizza.

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 4