Dag 4 Donderdag 30 September 2004

Vanmorgen vroeg opgestaan om naar het Giza Plateau te gaan. Om 7 uur staan we buiten en het is heerlijk op straat. Er zijn bijna geen mensen op straat en het is lekker koel. Met de metro gaan we naar Giza, waar we een taxi naar de Piramides nemen. En ineens doemt daar dan vanuit het niets een piramide voor je neus op. Geen woorden, zo mooi en indrukwekkend. Gelukkig konden we daar nog kaartjes kopen voor de piramide en een kwartier later staan we in het midden van de grote Piramide van Cheops. Wie had dat ooit kunnen denken! Het is heel bijzonder en het doet iets met ons, maar wat is moeilijk te zeggen. Het is niet mooi van binnen, ofzo. Nee, het zijn gewoon kale muren, maar je staat binnenin! Jammergenoeg mochten we geen foto's maken binnen. Wat het nog bijzonderder maakte, was dat we met z'n tweeŽn binnen waren. Er was niemand anders!
Op het plateau worden we aangeklampt door allerlei mannen. Ze zijn glad en helemaal niet vriendelijk. De agressieve benadering geeft geen gevoel van onveiligheid, want er is heel veel politie aanwezig.
Het volgende adembenemende is de Sfinx. Deze is zo groot en zo mooi. Wat opvalt, is dat de poten heel mooi glad zijn en dat het zelfs een staart heeft. Echt ontzettend GAAF. We hebben hier heel lang naar staan kijken.
We zijn met bus 357 weer naar downtown gegaan, waar we even in het internetcafť gebivakkeerd hebben. Lekker koel en leuk om een mailtje naar huis te sturen. Vervolgens hebben we ons georiŽnteerd wat betreft het veilig achterlaten van bagage en vervoer naar de SinaÔ. Dit laatste was een leuke ervaring. Eerst verdwaalden we, waarop we hulp kregen van een Egyptenaar, die karig engels sprak, maar genoeg voor een leuke conversatie. Omdat hij ons leidde, werden onze skills mbt het verkeer flink op de proef gesteld. Hij wilde geen baksheesh, maar was ook niet beledigd. Het busstation was een ontspannen plek, waar we lang hebben gezeten, heerlijk.
's Avonds hebben we onze bagage opgehaald bij het hotel en zijn we met de taxi naar Ramses Station gegaan. Wat bronwater en chips ingeslagen en om 22 uur mee met de trein naar Aswan.

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 5