Dag 3 Vrijdag 6 mei 2005

Vanmorgen liep de wekker weer vroeg af en zijn we uitgecheckt. Het hotel was dik in orde. Het was er erg schoon en de mensen waren aardig. Sanitair was ok. Enige was, dat er muggen waren, maar waar niet?
Op straat was het, 7.50 uur, erg rustig en dus ook bijna geen taxiís. Eentje stond voor een hotel te wachten en toen hij ons zag, reed hij naar ons toe. Hij begon met 20 LE en eindigde met 5 LE, maar toen waren wij de auto al uit. Een klein stukje gelopen en daar kwam de volgende, welke van ons 5 LE kreeg.
We vinden onze bus. We moeten nog even wachten en we pakken onze backpacks vast in. De bus is rustig en perfect. Het zijn goede stoelen en er is genoeg ruimte. Hij vertrekt stipt om 8.30 uur. Aan de buitenrand van Cairo stopt hij nog ergens en daar rijd hij om 9.00 uur weg.
De reis gaat voorspoedig. Een aantal controles later zijn we om 14.15 uur in Sharm el-Sheikh. Daar hebben we heel veel geluk, want we kunnen met de bus van 14.30 uur mee naar Dahab. Daar staat een heel nieuw busstation en er rijd een shuttle naar Assilla. Daarmee gaan we mee en we worden zelfs bij 7HeavenHotel afgezet.
Hier gaat alles heel gemoedelijk. Eerst wat drinken en dan de rest. De kamer is hetzelfde, maar dat lijkt dan ook wel het enige.
Na de siŽsta denken we te gaan eten bij Spagheteria Sirio. Die blijkt weg te zijn. Erg teleurstellend. Tot overmaat van ramp hebben we gegeten bij de Tota Dance Bar. Het was lekker, maar erg duur en sfeerloos. We lopen naar de andere kant van de baai om een ijsje te halen. Het is wel weer heerlijk om zo over de boulevard te lopen.
We spelen nog backgammon en laten de geheugenkaart op cd branden. We komen er ook achter dat Ali hier niet meer werkt. Erg jammer!
De restauratie is helemaal vernieuwd. Muren, meer banken, enz. Het is allemaal even wennen.

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 4

 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††