Dag 6 Zaterdag 2 Oktober

Vandaag hebben we heerlijk uitgeslapen en waren we nog net op tijd voor het ontbijt (11.30 uur). Het ontbijt was heerlijk, met gebakken eitje en al. Hierna hebben we de tour naar Abu Simbel, Philae, High Dam en de onvoltooide obelisk geboekt. We hebben hem geboekt bij de tourmanager van het hotel, die bij ons aan de deur kwam. Gister was hij ook al geweest en bij de receptie vroegen ze er ook al een paar keer naar. Nu hebben we dus geboekt en krijgen we geen aanbiedingen meer. We hebben een mooie prijs gekregen, hij kwam overeen met wat de Lonely Planet aangaf.
We gaan bij de Aswan Moon wat drinken, vooral omdat we daar gisteren een aardige Felucca-schipper tegen zijn gekomen. We nemen een salade met wat brood en babbelen wat met een aantal NubiŽrs. De NubiŽrs is een aardig volk! De schipper, Mahmoud, was er ook en we wilden wel erg graag met hem een tochtje maken. Dat had hij door, dus het onderhandelen ging niet zo best. Maar, ja, we hebben een heerlijke Fellucatrip gemaakt, er was veel te zien en het uitzicht vanaf het water is adembenemend. Het was heel erg ontspannen. Mahmoud is een erg gastvrije, vriendelijke schipper. Misschien wilden we een meerdaagse tocht met hem maken, en hij laat foto's en een schriftje zien. De sfeer die alles uitademt is heel relaxt, maar we kiezen toch voor onze vrijheid. We zouden ons teveel opgesloten voelen, zolang op een schip. Hij denkt dat het een financieel verhaal is en wil na de tocht ons geld niet aannemen. Gelukkig konden we ons geld nog aan hem kwijt, hij kan het echt beter gebruiken dan ons!
Terwijl we onderweg zijn naar het Nubisch Museum komen we IsmaŽl tegen. Dit is een hele bijzondere man die goed engels sprak. Vroeger was hij duikinstructeur en nu heeft hij mensen die voor hem werken. Zijn hobby was volgens mij om toeristen te spotten en mee naar huis te nemen en op die manier een hoop contacten op te doen. We hebben een enerverende avond gehad, waarin hij ons lesgaf in sterrenkunde en massages gaf. Een hele bijzondere man.

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 7