Dag 5 Zondag 8 mei 2005

Vanmorgen hebben we voor het eerst dit jaar ontbeten in 7 Heaven. De samenstelling is hetzelfde als vorig jaar, maar het is allemaal wat minder.

We hebben de snorkels bij het hotel gehuurd (achteraf ook niet voor hoeven betalen) en hebben de dag doorgebracht bij Ali / Sunrestaurant. We hebben lekker gegeten, gesnorkeld, gezwommen, gezond, enz.
Aan het eind van de middag hebben we een dutje gedaan.

Vanavond hebben we kip gegeten bij el-Hussein. Heerlijk. Daar kan geen spiesje kebab tegenop.
Een armband gepast bij een juwelier, maar hij was toch niet zo mooi.
We hebben een grote cappuccino gedronken bij een illy-koffiehuis, tegenover Ali Baba. Heel erg lekker, maar veel te duur, 31 LE, voor een volgende keer.
De rest van de avond hebben we lekker bij Ali gezeten. Lemonjuice, sisha, heerlijke muziek (o.a. Queen, love of my life), in één woord geweldig!

 

 

Dag 6 Maandag 9 mei 2005

Vanochtend zijn we met de bus naar Sharm el-Sheikh gegaan en hebben we Superjettickets naar Cairo gekocht voor aanstaande woensdag.
De taxichauffeurs zijn erg aanwezig in Sharm.
We zitten nu lekker te relaxen bij een ´ahoua´ in Hay El-Nour. Lekker backgammon gespeeld met een kopje chay en een shisha.
Om 14.30 uur konden we weer met de bus terug naar Dahab. Van te voren in de schaduw, op een stoel, wachten, leverde 3 jongens op, die beurtelings op een pusherige manier drinken kwamen aanbieden.
vanaf Dahab/City konden we gelukkig met de shuttle naar Mashraba. Hier hebben we een bakje koshari gegeten. Vervolgens is het tijd voor een middagdutje.
Vanavond hebben we bij Ali gegeten, wat werkelijk heerlijk was, maar wel heel veel. Daarna een potje backgammon gespeeld, onder het genot van een cola-tje en een shisha.

 

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 7