Dag 7 Zondag 3 Oktober

Om 3.00 uur werden we gewekt, na een hele korte nacht. Snel douchen en aankleden, want om 3.30 uur worden we in de lobby verwacht. We gaan vandaag met een minibusje naar Abu Simbel, met aansluitend een bezoek aan Philae.
Met een ontbijtbox op schoot, zitten we even later met zijn elven in een minibus. Even buiten de stad wachten, waar het konvooi gevormd wordt. De reis naar Abu Simbel was heel erg indrukwekkend. Je rijd 3 uur lang door de woestijn, wat echt heel erg gaaf is.
We hadden 2 uur de tijd om de tempels te bezoeken. Wat wij in deze 2 uur hebben gezien, was heel erg bijzonder. De tempels zijn zo groot en alles is uit rots gehakt. De drukte viel heel erg mee, dus we konden in alle rust genieten van wat we zagen. Het is heel erg bijzonder dat deze tempels voorheen ergens anders stonden en dat ze door 3000 man, van de UNESCO, zijn verplaatst. Erg bijzonder was ook, dat we middenin de woestijn een ontzettend wijds water zien.
Na 260 km terugrijden door een warme woestijn komen we aan bij de bootjes, die ons naar de tempel van Philae brengen. Vanaf de boot is de tempel ontzettend mooi om te zien. Intrigerend zijn alle rotspartijen die we ook al vanaf de felluca zagen. Het tempelcomplex is, afgezien van bewakers en wat NubiŰrs, helemaal verlaten. Heerlijk is het om op een rustige manier de schoonheid van de tempel te ontdekken. Het is erg indrukwekkend en leuk is het, om te zien dat sommige kamers nog opgebouwd moeten worden. Klein nadeel is wel, dat we er midden op de dag zijn, dus het is erg warm. We zijn nog langs de Onvoltooide Obelisk gereden, maar niet naar binnen geweest. Omdat de verhouding met de entreeprijs niet klopt Ún omdat we steenkapot zijn.
We hebben de treinkaartjes gekocht en zijn over de souq gelopen. Hier was veel dicht, maar later realiseerden we ons dat het zondag is en de mensen hier Koptisch zijn. Terug op de kamer hebben we geslapen. Afgesloten met eten en drinken bij Aswan Moon, waar Mahmoud ons als reclame gebruikte om nieuwe klanten te trekken....

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 8