Dag 7 Dinsdag 10 mei 2005

Ik heb telefonisch contact gehad met het New Minerva Hotel, daar kunnen we morgen terecht en worden we verwacht. Vervolgens heb ik contact gehad met Pharaos Reizen, die vertelden dat ik het ticket éénmalig kan veranderen, kosteloos. Van hun heb ik het telefoonnummer van SwissAir in Cairo gekregen. Daar heb ik contact mee gehad en donderdag vliegen we, wegens omstandigheden, terug.
Het horecapersoneel van 7 Heaven was vandaag heel vriendelijk en bereidwillig in verband met Esther haar ziek zijn. Alleen word wel alles, in tegenstelling tot vorig jaar, in rekening gebracht.
Vanavond hebben we bij Ali gegeten en nog wat gedronken. Zoals we gewend zijn, was hij heel lief en zorgzaam. Hij vraagt aan ons hoeveel we moeten betalen en hij wil de helft niet in rekening brengen. Zulke goede bedoelingen!

 

Dag 8 Woensdag 11 mei 2005

Vanmorgen hebben we lekker ontbeten bij Ali. Hij denkt zo snel dat het niet in orde is….maar is wel heel lief wat betreft de drankjes en de prijs.
We hebben wat snaaisel ingeslagen bij de bakker (Ali Baba, naast Sams Bike Shop) en bij GhazalaMarket wat water en chips gekocht. Uitgecheckt bij 7 Heaven Hotel, waar het wederom allemaal in orde was.
Taxi geregeld bij de ´bridge´ voor 5 LE samen. In Dahab-City, erg klote, bij het uitstappen mijn rechterkuit verbrand aan de uitlaat. Merk er nu nog niet zoveel van, maar dat komt wel. Doordat we nu moeten reizen, kunnen we het, jammergenoeg, vanavond pas verzorgen.
de reis van Dahab naar Sharm ging voorspoedig. We haalden hem net, want hij ging niet om 13.00 uur, maar om 12.30 uur. Deze kant op lijkt sneller te gaan dan richting Dahab. Doordat het iets eerder en sneller ging, zitten we nu wel even in Sharm te wachten, maar we weten in ieder geval zeker dat we onze Superjet halen.
Voordat we hier arriveerden word, vanaf het checkpoint, een nieuwe 2-baans weg gelegd. Het asfalteren doen ze hier niet per baan, maar ineens. Dat betekent dus dat je regelmatig via de middenberm moet switchen, of dat je over, nog niet gedroogd, asfalt rijdt. Is dat ´the egyptian way´?
De bus vertrekt net over drieën, precies op tijd. Het is wel weer even wachten op late passagiers en hun taxi rijdt dan gewoon de bus klem. Maar desondanks vertrekken we op tijd. Ik heb het vermoeden dat zulke toestanden incalculeren.
De reis gaat prima. Het zit best lekker in de Superjetbus. We hoeven tot aan het Suezkanaal maar één keer ons paspoort te laten zien. Daar moet iedereen de bus uit en wordt door militairen de bagage onderzocht.
Er worden onderweg 2 films vertoond. De eerste is dezelfde als op de heenweg. De films zijn wel leuk. Het is een soort slapstick, dus is het aardig te volgen.
In Cairo is de eerste stop bij Abbasiya. Daar horen we dat hij niet naar Turgoman gaat, maar dat we er op tahrir Square uitkunnen. Daar gaan we er uit en we zitten zo in een taxi. Maar die wil 10 pond, zegt dat Minerva Hotel vol zit, enz. Dus zijn we er ook zo weer uit. We hebben zo weer een nieuwe en die brengt ons voor 5 LE (ook veel te veel, maar ja, geen kleiner geld) naar Talaat Harb Street. Onderweg zien we heel veel politie, ME en militairen.
Ik denk dat de lift kapot is, dus lopen we naar de zesde verdieping. Boven blijkt van niet, maar we hebben onze bestemming bereikt. De ontvangst is hartelijk. We hebben meteen voor 40 LE een airporttaxi geregeld.
Gegeten bij de mac en dat was onze voorlaatste dag in Egypte.

 

Terug naar de beginpagina

 

Verder naar dag 9