Home

Uit eten in Egypte…ťn van de eerste feiten waar wij mee geconfronteerd werden in onze voorbereidingen, was dat het eten in Egypte niet lekker zou zijn. Nou, onze ervaring is anders. Wij hebben genoten van het eten aldaar. De invloeden uit de griekse keuken zijn niet mis en zelfs als je niet van vlees houd hoef je je niet druk te maken.

Restaurants

Eetervaringen Cairo

Felfela Restaurant - Charia Hoda Chašrawi, op de hoek van Charia Talašt Harb, Tel. 3922833
We hebben lekker gegeten. Geproefd van de lokale specialiteiten. De bediening is erg vriendelijk. Er loopt heel veel bediening rond. We zaten voorin, wat rustig was. Er komen heel veel toeristen. Groepen met gids en al. We waren voor een volledige maaltijd met drinken, 52 LE kwijt.
Felfela Restaurant Personeel Felfela
Hilton Koshary - Midan el-Tahrir
Heeft niets van doen met de internationale hotelketen. Werkelijk heerlijke koshari. Je kan boven zitten in een beukenhouten interieur waar alles opgediend wordt. Je kan het ook in een bakje meenemen. Voor twee borden en 2 blikjes cola zijn wij 11,50 LE kwijt. De borden koshari zijn er in 3 maten.
Koshari in het 'Hilton' De sauzen op tafel
Egyptian Pancake House - Khan el-Khalili, 1e straat links in Charia el-Mouski vanaf Midan Hussein
Lekkere pizza's van bladerdeeg. Prima bediening. Niet heel schoon. Binnen niet aangenaam, maar wel rustig en geen aandacht van verkopers en dergelijke. 2 pizza's en 2 cola, 22,50 LE
Garden Groppi - Charia Adly, tegenover VVV-kantoor
Heerlijk rustige plek, geeft je werkelijk niet het idee dat je in een miljoenenstad bent. Afrekenen ging wat moeilijk minimale prijs blijkt 10 LE te zijn. Hadden we dus meer thee moeten drinken. Dit stond nergens.
Koshari in het 'Hilton' Koshari in het 'Hilton'
De sauzen op tafel
GAD - Charia 26 JoulYou, Ezbekiya
Een restaurant / take away in McDonalds sferen. Ze verkopen allerhande egyptische gerechten en maaltijden. Voor 27 LE waren we hier klaar. Daarvoor hadden we allebei een volledige maaltijd en wat drinken. Allemaal heel lekker en aangenaam.