EUSTAFF valt samen met CycleVision

Geen Nederlandse deelname aan de EUSTAFF in 2005


Dit jaar valt de EUSTAFF samen met CycleVision, het grootste ligfietsevenement van Nederland op 4 en 5 juni. De EUSTAFF is dit jaar om publicitaire redenen gekoppeld aan een groot fietsevenement in Berlijn. Hier moet de EUSTAFF, temidden van minstens 300.000 fietsers op zaterdag 4 juni aankomen. Hoewel hierdoor aandacht van de pers verzekerd is, willen veel Nederlandse ligfietsers de wedstrijden en gezelligheid van CycleVision niet missen. Vandaar dat de organisatie er voor gekozen heeft om Nederland dit jaar niet in de route van de EUSTAFF op te nemen.


Wat is de EUSTAFF?

Een estafette dwars door Europa. Dag en nacht doorfietsen, met gemiddeld 30km/u op de teller. Het gebruik van volgauto's is niet toegestaan, om de aandacht niet af te leiden van de kracht en kwaliteit van (lig)fietsen. Een vriendschapsboodschap wordt sneller dan de post verzonden.


 

Achtergronden

Hoofdorganisator is de duitse ligfietsvereniging die in 2000 een estafette van Biel in Zwitserland naar Ålborg in Denemarken op de weg zette. In 2001 volgde een ligfietsestafette van Marseille naar Kopenhagen. In 2002 werd opnieuw een ligfietsestafette georganiseerd, maar toen van Kopenhagen naar Marseille, omdat ook in Frankrijk de autovrije dag gevierd werd. In 2003 waren er twee startplaatsen: Skagen in Denemarken en Berlijn. Het eindpunt was Geneve. De route ging niet over de kortste weg, maar heeft ook Nederland en Belgie aangedaan, in het bijzonder omdat hier veel en snelle ligfietsers rondfietsten. De totale afstand van de estafette was hierdoor ruim boven de 2300 kilometer. Bijzonder was de overtocht van de Elbe ten noorden van Hamburg, deze werd per hogesnelheidswaterfiets gemaakt.

De EUSTAFF van 2005 bestaat uit een drietal ritten: vanuit Kopenhagen, Geneve en Wenen zal worden gestart om in Berlijn aan te komen.


 Meer informatie over CylceVision.

Meer informatie over CylceVision.

 Meer informatie over de EUSTAFF (duitstalig)

Meer informatie over de EUSTAFF (duitstalig)


Home - 2001 - 2002 - 2003