De afdeling Utrechtse Heuvelrug

 

Veel zaken die de fietser raken hebben te maken met de eigen woonomgeving. Om het fietsen aangenamer te maken zijn er veel lokale afdelingen van de Fietserbond, waarin fietsers zich verenigen. Driebergen kent sinds 1990 een eigen afdeling van de Fietsersbond, oorspronkelijk een onderafdeling van Zeist. Met de herindeling slaat deze afdeling haar vleugels uit in de nieuwe gemeente.

vrijwilligers tijdens Koninginnedag 2005.

In de afgelopen jaren zijn we op velerlei manieren actief geweest. Soms op de voorgrond: met een kraam op de braderie of met een bewaakte fietsenstalling op Koninginnedag of de Grietmarkt. Vaak ook "buiten beeld", in allerlei overleggroepen.Regelmatig hebben we de afgelopen jaren een fietsverlichtingsactie gehouden. In samenwerking met de lokale fietsenmakers en de plaatselijke politie worden fietsers gewezen op het belang van goede fietsverlichting. Nieuw zijn onze spontane fietspompacties, om in gesprek te komen met fietsers.

In overleg met de gemeente, samen met andere belangengroepen, is de afgelopen jaren veel geregeld. Bij het opstellen van het mobiliteitsplan zijn we bijvoorbeeld nauw betrokken geweest. Er is lang geijverd voor een bewaakte fietsenstalling bij het station en nu nog wordt er overlegd verbetering van de onbewaakte stallingsvoorzieningen. De soms voor fietsers vervelende afstelling van verkeerslichten wordt geregeld besproken. Na lang aandringen hebben fietsers op alle rotondes voorrang gekregen.Wordt lid van de ENWB, zegt de oude sticker.

Lid worden kan alleen van de landelijke Fietsersbond. U bent dan automatisch lid van de afdeling die actief is in uw woonplaats. De vereniging kent leden met en zonder verenigingsblad. Voor de afdelingen maakt dat niet uit, alle soorten leden ontvangen enkele malen per jaar het afdelingsblad. Klik hier voor meer informatie om lid te worden van de Fietsersbond.

Sinds 1 januari 2006 is het werkgebied van de afdeling vergroot, door de samenvoeging van de 5 gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug. Wilt u meepraten?


Afdeling - Blog - Archief - Colofon