Wereldwinkelfietsroutes

 

De Wereldwinkels van Zeist, Driebergen, Doorn, Leersum en Wijk bij Duurstede hebben een unieke fietsroute uitgebracht. De route "van Wereldwinkel naar Wereldwinkel op de Utrechtse Heuvelrug" is gemaakt door leden van de Driebergse afdeling van de Fietsersbond. Ze hebben een werkelijk prachtige route uitgezet. De route is opgebouwd uit etappes tussen de dorpen. Start- en eindpunt is steeds de Wereldwinkel in de betreffende plaats. De fietser kan dus geheel zelf bepalen of het een kort retourtje wordt tussen twee Wereldwinkels of een langere rondrit langs meerdere winkels. De route is zorgvuldig uitgezet en voert door het prachtige buitengebied, zowel over de bosrijke Heuvelrug als door het openlandschap van het Kromme Rijngebied en de Langbroekerwetering.

Het routeboekje is gratis af te halen bij een van de vijf Wereldwinkels (klik op de kaart voor adressen en openingstijden), de leden van de Fietsersbond ontvangen binnenkort het boekje thuis!. Bovendien hebben de winkels in de plaatsen waar u langskomt ieder een eigen speciale aanbieding voor u in petto. Op vertoon van uw fietsroute ontvangt u iets gratis of met korting uit het foodassortiment. Het uitbrengen van deze fietsroute heeft tot doel om meer bekendheid te geven aan het bestaan van de Wereldwinkels en nieuwe klanten erop attent te maken dat ze in vrijwel ieder groter dorp of stad terecht kunnen voor het kopen van eerlijke producten uit Afrika, Azië en Latijns Amerika. De vijf Wereldwinkels van de Heuvelrug werken al langer samen. Door samen de publiciteit te zoeken, tips uit te wisselen en soms gezamenlijke standpunten te bepalen wil iedere winkel voordeel halen uit de samenwerking.

Als voorproefje had de Fietsersbond een enkele route uitgebracht, met startpunt Driebergen tegenover het postkantoor. Klik voor een download van deze route in PDF-formaat.

Klik op een naam in de kaart hieronder voor het adres en de openingstijden van de winkels.

Kaart van de routes en winkels, klik op een naam voor het adres en de openingstijden

terug naar de toeristische pagina