Dagelijks fietsen

 

Veel mensen gebruiken de fiets dagelijks, om uiteenlopende redenen. Het is makkelijk, goedkoop, je bent lekker buiten en je hebt geen parkeerprobleem. Kortom, op korte afstanden is de fiets ideaal. Het belangrijkste is wel dat fietsen gezond is, wat heel belangrijk is in de strijd tegen overgewicht. Door het ministerie van Volksgezondheid is overgewicht aangewezen als de grootste welvaartsziekte van de toekomst. Nu al is 40% van de Nederlanders te zwaar Alle reden dus om er actief aan te werken dat Nederlanders op gewicht blijven.

Fietsen is gezond!De gemeente kan meehelpen om de gezondheid van haar inwoners op peil te houden. Niet alleen door sportprogramma's te subsidieren of extra sporthallen te bouwen, maar ook door betere fietsvoorzieningen aan te bieden. Wij denken dan aan goede en veilige fietsenstallingen bij winkels, sportaccomodaties, zwembaden en scholen. Vaak worden er nadat het voorplein al bestraat is nog een paar rekken weggezet, waar je voorwiel in dubbelvouwt. Dat kan dus nog wat beter. Ook denken wij aan veilige wegen en kruisingen, zo nodig met fietspaden. Voor toeristische fietsers wordt er in onze gemeente al veel gedaan, maar voor de dagelijkse fietser kan er nog een schepje bovenop. Wij nodigen de gemeente uit om met een visie op gezondheid en fietsen te komen.

 Door alle verplaatsingen in het dorp met de fiets te maken, is het eenvoudig om aan de landelijke norm van vijf keer een half uur matig bewegen per week te komen. Als de dagelijkse afstand te kort is en je te kort op de fiets zit, biedt onze fraaie omgeving een prachtige mogelijkheid om de route wat langer te maken.Welkom - Afdeling - Wensen - Successen - Actueel - Archief - Driewieler - Toeristisch fietsen - Dagelijks fietsen - Verbindingen - Colofon