Welkom bij de Fietsersbond

 

Op deze site vindt u informatie over de lokale fietssituatie op de Utrechtse Heuvelrug. De Fietsersbond is een landelijke organisatie en heeft lokale vertegenwoordigingen. De afdeling is op de hoogte van de lokale situatie en behartigt de belangen van fietsers bij de gemeente. In Driebergen was altijd een afdeling actief, de Fietsersbond is opnieuw een gesprekspartner van de gemeente om de belangen van fietsers te behartigen.

Informatieavond nieuwbouw station Driebergen - Zeist

Na jaren van onderzoek en onderhandelen, presenteert de projectgroep voor de nieuwbouw van het station zijn plannen. Wij kregen al een sneak preview, maar werden daar niet vrolijk van.

lees verder....

Meldpunt fietspaden

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Fietsersbond is het melden van knelpunten in fietspaden verbeterd. Er is een landelijk meldpunt ingesteld, en ook lokaal wordt aan de weg gewerkt.

Oude situatie Doorn, is de vernieuwing een verbetering?

Kort nieuws

Het laatste nieuws van de afdeling Utrechtse Heuvelrug is nu beschikbaar op deze site via de pagina "Actueel".

Kruising Doorn deugt niet

Via een reactie in ons gastenboek werden we geattendeerd op de nieuwe verkeerssituatie in Doorn.

supersmalle rode strookjes gevaarlijk voor fietsers.

Hoewel de kruising nog niet helemaal af is namen we alvast een kijkje. Lees hier onze bevindingen.

Op 28 oktober 2008 hebben we ons bij de commissie Ruimte laten horen en deze analyse van de verkeerssituatie uitgereikt. De wethouder beloofde dat er nog een groot aantal aanpassingen aan de kruising en wegen zullen plaatsvinden.

Let de Stigterpad

Als nieuw verbindende recreatieve fietspad over de Heuvelrug wordt het Let de Stigterpad aangelegd. Wij namen in 2006 een kijkje op de informatieavond en fietsten in september 2007 over het eerste stukje nieuw aangelegde pad. Dat zag er goed uit!

Helaas lukt het niet om er een fatsoenlijk pad van te maken, er worden klaphekken geplaatst om fietsers van het fietspad te weren!

subsidie voor een pad met hekken!

Inhoud

Welkom Deze pagina...

 

Afdeling Wat wil de Fietsersbond, wat doet de afdeling Utrechtse Heuvelrug?

 

Wensen Lees over de wensen in het verkeer

 

Successen Wat hebben we in het verleden bereikt?

 

Actueel Het laatste nieuws.

 

Archief

 

Heuveltrapper Het afdelingsblad

 

Toeristisch fietsen Fietsen omdat het leuk is

 

Dagelijks fietsen Fietsen omdat het nuttig is

 

Verbindingen Links naar nuttige sites

 

Colofon

 

 

 

OV-fiets is een succes

Gebruikers van de de OV-fiets zijn zeer tevreden over deze snelle en makkelijke manier om een fiets te huren bij stations. De gebruikers zijn zo tevreden, dat 15 procent van de ondervraagde klanten hun auto laat staan en in plaats daarvan met de trein en de OV-fiets gaat. Ook reizen mensen meer door de OV-fiets: een OV-fietsreiziger maakt per jaar 4,5 treinreizen meer. Lees verder.

Huur een OV-fiets op Driebergen-Zeist