Terug naar de homepage  
  info@monumentenzorg.com     
  Homepage
  Voor Gemeenten
  Voor Particulieren
  Over MSP
  Nieuwsbrief
  Contact

Nieuwsbrief februari 2006

 Wilt u op de hoogte blijven?
 aanmelden voor de nieuwsbrief.

Foto 1Mediation & Monumenten

Mediation is in. Samen rond de tafel om eruit te komen, in plaats van gerechtelijke procedures. Als eigenaar van een gemeentelijk- of rijksmonument kan mediation voordelen hebben. Mediation is vaak sneller, goedkoper en leidt meestal tot een beter resultaat. Zowel gemeenten als particulieren kunnen een mediation-traject aanvragen.

lees meer

Foto 2Restaureren: tijd en aandacht

Het restaureren van een monumentaal pand heeft tijd nodig. De meesten van ons hebben dat niet. Omdat de hectiek van ons leven het niet toestaat, of we bijvoorbeeld geen vervangende woonruimte hebben. De eigenaren van Benedenkerkstraat 83 in Waspik hebben dat gelukkig wel. Zij verkeren in de omstandigheid veel aandacht en tijd te kunnen besteden aan de restauratie van hun statige herenhuis.

lees meer

Belvedere alledaags

Met Belvedere nam de interesse voor de verbinding tussen Ruimtelijke Ordening en Cultuurhistorie toe. Belvedere is de strategie waarin de cultuurhistorie wordt betrokken bij ruimtelijke ontwikkelingen en planvorming. Het doel is tweeledig; verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving en behoud van cultureel erfgoed. Al in 1999 werd de nota Belvedere in de Tweede Kamer besproken. MSP belicht in de nieuwsbrieven hoe deze nota in de praktijk van alledag tot leven komt.

lees meer

Foto 3 Lopende projecten MSP

Voor de gemeente Alphen aan den Rijn heeft MSP in 2002 een nota cultuurhistorie geschreven. In 2005 zijn 55 panden geselecteerd en beschreven, die in aanmerking komen voor plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst. Van de 55 panden zijn ook de interieurs onderzocht en als de eigenaar daar toestemming voor gaf, beschreven. In 2006 adviseren we bij het afronden van de besluitvormingsfase.

lees meer over andere lopende projecten...

naar de nieuwsbrief van september 2010
naar de nieuwsbrief van april 2005

  © 2010 MSP.     
 
Ruimtelijke Ontwikkeling Stedelijke Vernieuwing Cultuurhistorie Contact